Fart og spenning på NorgesCup BMX i Bærum

Små og store BMX-ryttere fra hele landet var samlet i Bærum og Omegn Cyckleklubb (BOC) sin BMX-bane på Bryn, da de arrangerte Norgescup for første gang denne helgen. Over 150 ryttere deltok, og av disse var det 55 jenter og gutter, i alderen 5-14 år som konkurrerte i BOC sine gule trøyer.

BMX er en relativt nyetablert gren i BOC, som offisielt åpnet sin BMX-bane i 2017. I løpet av få år har BMX gruppa vokst til nesten 100 aktive barn, og flere har allerede begynt å vise seg frem i de yngste klassene i nasjonale konkurranser. Klubbens Thorvald Lødøen fra BOC sørget for en flott tredje plass i klassen gutter 11-12 år.

Selv om det var skikkelig høstvær, tittet solen innom og det var det mange blide barn og god stemning i BMX-gjengen. Årets Norgescup arrangement på Bryn BMX-bane var en suksess og publikum fikk oppleve ivrige barn, stor sykkelglede, full fart og massevis av imponerende hopp.

Det ble en litt amputert finale i NorgesCupen for BMX, da Solum BMX i Skien skulle ha arrangert siste ritt søndag, men på grunn av dårlig vær, og spesielt mye vind, måtte arrangementet avlyses.

I Bærum ble det nok en seier til Sebastian Aslaksrud fra Råde BMX, og han vant dermed NorgesCupen 2021 sammenlagt i Menn Superclass 17+. En god nr. 2 sammenlagt ble Niklas Halvorsen fra Moss BMX, og tredjeplassen gikk til Phillip Olafsen fra Gressvik BMX. Martin Fatnes fra Klepp BMX gjorde en god figur i Bærum og ble nr. 2 i finaleløpet, etter Aslaksrud og før Halvorsen.

I klasse Damer Superclass 17+ var det Hege Haga Idsøe fra Sviland BMX som vant både finalerittet og NorgesCupen sammenlagt. Annika Pettersen fra Gressvik BMX ble nr. 2.

I Superclass 17+ kjører både senior og junior sammen, for at det skal være flere deltakere og mer konkurranse i heatene. BMX grenen har utfordringer med å ha nok deltakere i eliteklassene, selv om det er et høyt deltakerantall for alderstrinnet 5-16 år. I klassene 11-13 år er det mer enn 80 deltakere som konkurrerer.

I Gutter 15-16 år ble det seier i Bærum og sammenlagt til Håkon Fredrik Leinebø fra Sola BMX. Tuva Fjotland fra Klepp BMX ble beste jente i 15-16 år på finalerittet og sammenlagt. Martin Holmen fra Sandnes BMX ble beste rytter i klasse Gutter 13-14 år i Bærum og sammenlagt, og det samme for Amalie Ramski i klasse Jenter 13-14 år.