Erik Hægstad med 24. plass i OL

Erik Hægstad (24) kom inn til en 24. plass på dagens terrengsykkelritt i Tokyo. Selv var han bare sånn passe fornøyd med plasseringen, og skulle gjerne vært lengre fremme. Sett i lys av sesongen så langt, er dette allikevel årsbeste av Hægstad. Landslagsleder for Terreng, Eddy Knutsen Storsæter, mente prestasjonen var solid i en meget hard løype.

Hægstad hadde ingen tekniske problemer underveis, men det ble et udramatisk fall på slutten av rittet. Verre var det med favoritt Mathieu van der Poel fra Nederland, som hadde et stygt fall på første runde, og han måtte senere bryte løpet.

Olympisk mester ble britiske Thomas Pidcock, som imponerte med et høyt tempo gjennom hele rittet. Mathias Flueckiger fra Sveits forsøkte å ta igjen briten, men det ble allikevel 20 sekunder mellom de to i mål. Siste pallplass gikk til David Valero Serrano fra Spania.

Vi gratulerer Erik Hægstad med et godt gjennomført OL.