Er du interessert i idrett generelt og banesykling spesielt?

Har du lyst til å sikre at det blir gode og rettferdige konkurranser innen banesykling?

Norges Cykleforbund kommer til å ha tre velodromer, hvorav to innendørs, på slutten av dette året.

Som kommissær er du med på å sikre at vi får gode ritt med høy sportslig kvalitet. Du får være med å sette preg på sporten.

NCF holder nå kurs for nye kommissærer for banesykling.

Vi inviterer alle som er interessert i å bli bane-kommissærer på kurs, uansett om man er kommissær fra før eller ikke. Kurset vil avholdes på Vår Energi Sola Arena.

NCF samarbeider innenfor Nordic Cycling om å utvikle gode kommissærer. Danmark og Lithauen har lengst erfaring med banesykling i vår region. Vi har derfor fått Roberta Vainauskienê fra Litauen som hovedinstruktør på dette kurset, sammen med vår fremste banekommissær Martin Feldmann. Etter gjennomført kurs vil du ha et godt grunnlag for å jobbe på velodromene våre.

Roberta er leder for Teknisk utvalg i Litauen. Hun er UCI National Elite kommissær på bane og tidligere banesyklist. Martin er ansvarlig for banesykling i Teknisk utvalg i Norge.

For de som ikke har vært kommissærer tidligere, blir det 2 x 45 min innføring i kommissærrollen 28. mars kl. 19.00.

Som forberedelse for alle vil vi ha et forberedende webinar 12. april.

Den fysiske delen av kurset går av stabelen 15.-16. april 2023 på Sola Arena, med 8 timers undervisning lørdag og 5 timer undervisning søndag. På søndagen blir det praksis/treningsritt på banen. Etter kurshelgen skal det gjennomføres en elektronisk eksamen på 1,5 time som du tar online.

NCF er avhengig av et samarbeid med klubbene og regionene for å dekke kostnadene til dette kurset. Vi kan dekke mesteparten av utgiftene for instruktører, men klubbene/regionene må dekke transport, overnatting og bespisning for sine aktuelle kandidater, i tillegg til noen felleskostnader.

Vi håper klubber, regioner og enkeltpersoner melder sin interesse. Gode og kompetente kommissærer er som kjent en forutsetning for å få til gode ritt.

Meld din interesse til kursansvarlig Beate Stenberg på beate.stenberg@sykling.no innen 1. april. De som ikke har vært kommissærer tidligere, må melde interesse innen 14. mars for innføring.

Foto: Kjetil Birkedal Pedersen

 

Publisert 22.02.2023

Martin Feldmann

Martin Feldmann