Equinor juniorlandslaget menn til Sveits

Etter to fantastiske etapperitt med full uttelling i Ungarn og Tsjekkia, går turen videre til Sveits for MorgendagensHelter landslaget.

Det blir noen endringer på laget da enkelte ryttere skal en tur hjem, og NTG skal kjøre Giro Della Lunigiana i Italia. Det gjør at flere ryttere får muligheten til å kjøre på Equinor juniorlandslaget.

Laget i Grand Prix Rüebliland (3.-5. september 2021) vil bestå av:

Stian Edvardsen-Fredheim
Trym Brennsæter

Begge disse har vært med i Ungarn og Tsjekkia og er klubbkamerater i Glåmdal SK.

Inn kommer:
Karsten Larsen Feldmann fra Stavanger SK, som var med i Ungarn. Karsten er en rask mann som kan spurte, men viste også i Tour te Fjells at han klatrer bra.

Even Thorvaldsen fra Lillehammer CK kjørte bra i Norgescupåpningen og i NM med 3. plass der. En meget sterk rytter som nå får muligheten på laget.

Jon Rye-Jonsen er en spurter med klassikeregenskaper. Jon har vunnet UCI løp i Belgia tidligere i sommer og er også fra Glåmdal SK.

Kalle Petter Brodahl Kvam er en allrounder som er kjøresterk, og som trengs på et lag. Kalle vant Norgescupen i Levanger nå i helgen ved å gå solo til mål. Han kjører for IL Stjørdals-Blink.

Alle uttak er vanskelige, og vi har mange gode syklister som hadde fortjent en plass på det norske juniorlandslaget. Jeg vet at det er flere gode syklister der hjemme som også hadde fortjent en plass, men heldigvis har vi et luksusproblem ved at det er vanskelig å velge mellom mange dyktige ryttere.

Landslaget vil også delta i det siste NationsCup rittet i Tyskland (LVM Saarland Trofeo) og i Paris-Roubaix Juniors etter VM i Belgia, men først skal det kjøres EM i Italia 8.-12. september. Egne uttak for disse rittene kommer.

Bildet øverst: Equinor juniorlandslaget etter seier i Ungarn. Karsten Larsen Feldmann til høyre ved siden av landslagsleder Kai Lexberg.

Kai Lexberg
Landslagsleder M-Junior

 

Publisert 30.08.2021

 

Stian Edvardsen-Fredheim

Stian Edvardsen-Fredheim

Trym Brennsæther

Trym Brennsæther

Even Thorvaldsen

Even Thorvaldsen

Jon Rye-Johnsen

Jon Rye-Johnsen

Kalle Petter Brodahl Kvam

Kalle Petter Brodahl Kvam