Endelig er terrengsykkelsesongen i gang!

Lillehammer Cykleklubb arrangerte et godt gjennomført NorgesCup ritt helgen 5.- 6. juni. Det var dessverre restriksjoner for de under junioralder, men det meste av det som kunne oppdrives av terrengsyklister fra Innlandet var med også i de yngre klassene.

Lørdagens program var rundbane, og her var Oda LaForce fra IF Frøy suveren i klasse Kvinner Junior. Hun vant med nesten 10 sekunder til Vilma Halstenstad Stovner fra Røa IL Sykkel. Tredjeplassen gikk til Vilde Brønstad fra CK Toten.

I klasse Kvinner Elite tok Elisabeth Sveum fra Kloppa 1. plassen i årets første NC ritt, tett fulgt av nybakt mamma Ingrid Sofie Bøe Jacobsen fra Halden CK. Sigrid Andrea Fløgstad fra arrangørklubben kjørte inn til siste pallplass, bare drøye 3 sekunder etter vinneren.

Det var kun 0,36 sekunder som skilte de tre beste i klasse Menn Elite. Mats Tubaas Glende fra Soon CK kjempet seg først over målstreken med Erik Hægstad og Ole Sigurd Rekdahl på halen, begge fra Lillehammer CK.

I klasse Menn Junior var det William Høines Larsen fra Tangen Watt og Oksygen CK som vant foran navnbror William Handley fra samme klubb. Drøye sekundet skilte de to klubbkameratene. På en verdig tredjeplass kom Martin Mobråthen fra Romeriksåsen SK, bare noen hundredeler bak Handley.

I søndagens kortbaneritt ble det også meget tett i Kvinne Elite klassen. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen kom først over mål, i spurt med Elisabeth Sveum og Sigrid Andrea Fløgstad.

Oda LaForce ble dobbel vinner i årets første ritthelg, og leder nå NorgesCupen i Kvinner Junior. På 2. plass i kortbane kom Vilde Brønstad, med Emilie Taug på en god 3. plass. Drøye 5 sekunder skilte pallen i dette rittet.

I Menn Junior fikk IF Frøy endelig revansje, etter max uflaks blant flere av sine ryttere i rundbanerittet lørdag. Det smakte godt med seier for Sondre Røkke, etter at kjedet røk og ødela rittet dagen før. Frøy klarte dog ikke å ta pallen helt alene. William Høines Larsen fra Tangen ble nr. 2, snaue 2 sekunder etter Røkke, og Henrik E. Farstadvoll fra Frøy ble nr. 3.

Erik Hægstad fra arrangørklubben kjempet seg inn til seier i klasse M Elite, kun 2,4 sek. foran Torbjørn Andre Røed fra Asker CK. På tredjeplass så vi igjen Mats Tubaas Glende fra Soon CK i glimrende form.

Se alle resultater fra NC 1 rundbane HER

Se alle resultater fra NC 2 kortbane HER

Takk til Lillehammer Cykleklubb for glimrende gjennomføring. Nå ser vi frem til NM i Brumunddal om tre uker!

Alle foto: Sykkelmamma

Publisert 08.06.2021

Menn Elite i søndagens kortbaneritt. Det ble fight helt til mål. Foto: Sykkelmamma