En strålende førstedag under årets VM i terrengsykling!

Tidligere denne uken dro landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter og hans VM-tropp til Les Gets i Frankrike, klare for å bite fra seg i det som er årets store mål for de aller fleste rytterne. Først ut var Lisa Kristine Jorde (Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb), juniorjenta som har vunnet alle Norgescup-rittene denne sesongen, med rundetider på nivå med de aller beste seniorjentene. Hun har også kjørt gode ritt utenfor Norge i år, og vist at hun mener alvor med gode plasseringer blant syklister fra hele verden. Også i dag kjørte hun et knallbra ritt! Klokken 15 satte de nærmere 70 jentene ut på sine runder, og til tross for at Lisa Kristine Jorde hadde startnummer 46 og med det stod relativt langt bak når startskuddet gikk, tok det ikke lang tid før hun kjempet om en topp 20 plassering. Hun jobbet jevnt, disponerte kreftene bra og plukket ryttere jevnt gjennom hele rittet. Til slutt krysset hun målstreken som nummer 17, et resultat hun uten tvil kan være fornøyd med.

 

To timer etter juniorjentene var det juniorgutta som stod på startstreken. Blant mange unge og håpefulle ryttere var det tre gutter ikledd de norske landslagsdraktene, nemlig Sivert Ekroll (Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb), Martin Eckmann Farstadvoll (IF Frøy) og Jonas Kind Høydal (Sande SK). Som juniorjenta tidligere, plukket også gutta plasseringer gjennom hele rittet. Med konstante påminnelser om å få i seg næring underveis, virket det som om gutta forble hydrert og klarte å bruke kreftene smart. De to som har prydet pallen i de fleste rittene i Norgescupen, nemlig Martin Ekcmann Farstadvoll og Sivert Ekroll, kjørte tidlig i rittet sammen, og kjempet om topp 20 plasseringer. Men de ga seg ikke der, siktet enda høyere, og fortsatte å kjøre knallsterkt. På et tidspunkt kjørte gutten fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb inn på tet med 20 sekunder på én runde, og så pigg ut under hele rittet. Alle tre gutta kjørte kjempebra, med godt gjennomførte ritt. Sivert Ekroll kom først i mål blant de tre norske gutta, til en fantastisk sterk syvende plass. Like bak kom Martin Eckmann Farstadvoll inn på en tiende plass, og Jonas Kind Høydal ble til slutt nummer 44. Vi er meget imponert og gleder oss stort til å følge rytterne videre!

 

Med litt kortere konkurransetid, men med vesentlig høyere fart stilte også Mille Johnset til start i kvalifiseringsrundene i elitedamenes utfor-ritt. Blant nesten 40 startende suste den uredde 21-åringen nedover de tekniske utforkjøringene i Les Gets, og ble til slutt nummer 16, med en rask tid. Det vil si at hun kvalifiserer seg til finalen som skal sykles 13:15 på lørdag ettermiddag. Vi ønsker henne masse lykke til og følger spent med.

 

Allerede i morgen venter det nye ritt for den norske gjengen, med kortbaneritt for elite-rytterne. Ingrid Sofie Jacobsen (Halden CK) er første rytter ut, før det er Mats Tubaas Glende (Soon CK), Knut Røhme (Romeriksåsen SK), Emil Hasund Eid (Kloppa Off Road Klubb / HUNTON HARD ROCX) og Erik Hægstad (Lillehammer CK / KMC Orbea) som står på startstreken. Følg med på @terrenglandslaget på Instagram for jevnlige oppdateringer fra sjefen sjøl!

 

Tekst: Henriette Götz

 

Publisert 25.08.2022