En god helg for flere norske syklister

I helgen var det norske syklister i flere internasjonale ritt. Uno-X var ute i Tour Poitou-Charentes der Søren Wærenskjold vant etapperittet sammenlagt, samt første etappe. I tillegg ble han nr. 2 på tempo-etappen. Søren vant med 6 sekunder i totalen til franske Bruno Armirail fra Groupama-FDJ, tross tekniske problemer og sykkelbytte på siste etappe.

I Tour of Scandinavia startet ballet med Nordisk Youth Challenge der utøverne ble delt i to klasser – junior og 14-16 år. Der vant Mia Gjertsen juniorklassen og Regine Solheim Hansen 14-16 årsklassen. I World Tour rittet ble det ikke overraskende nederlandsk seier til Annemiek van Vleuten fra Movistar Team Women sammenlagt. Det var ikke med noe norsk landslag i rittet denne gangen. Beste norske dame ble Ingvild Gåskjenn som kjørte for Team Jayco Alula med en 27. plass sammenlagt. Hun tok også en flott 6. plass på 1. etappe. Team Coop-Hitec Products deltok også med tre norske damer; Sigrid Ytterhus Haugset, Tiril Jørgensen og Magdalene Lind.

I Tour de l’Avenir stilte Norge med landslag, og her har vi i mange år vært bortskjemt med både seiere på etapper og sammenlagt. Det var med et meget bra lag, men omstendighetene gjorde at alle ryttere på laget var involvert i velt. Dette gjorde at prestasjonene ikke ble så gode som vi forventet, men på seks av etappene tok våre ryttere allikevel en topp 10 plassering. Embret Svestad-Bårdseng ble beste norske rytter sammenlagt med en 8. plass, og Johannes Kulset nr. 9. Embret fikk også en 4. plass på 8. etappe, Johannes en 6. plass på etappe 7B og Stian Fredheim en 7. plass på 1. etappe. Johannes Staune-Mittet måtte bryte etter velt, og Per Strand Hagenes var ikke i form.

I Birkebeinerrittet ble det full pott til Uno-X ryttere, som ble vinnere i eliteklassen både for kvinner og menn. Det viser seg at landeveissyklistene Marte Berg Edseth og Ådne Holter også klarer seg meget godt i terrenget. Oda Laforce og Ingrid Lorvik tok resten av pallen i dameklassen, og Eskil Evensen-Lie og Eivind Fougner ble hhv. nr. 2 og 3 i herreklassen.

Det har også vært flere junior klubblag ute i helgen. Både Region Øst, Glåmdal SK og Region Sør har vært i ilden. I Triptyque Ardannais Juniors i Belgia vant Vetle Gilje fra Stavanger SK/Region Sør sammenlagt. Både Vetle, Felix Ørn-Kristoff og Halvor Utengen Sandstad vant en etappe hver. Laget besto av tre ryttere fra Stavanger SK, to fra Sandnes SK og en fra Nordhordland SK med May Britt Våland som leder.

I Vuelta Ciclistya a la Ribera del Duero deltok ryttere fra NCF Region Øst og Glåmdalen SK Elite Junior Team i det spanske etapperittet for junior. Jakob Andreas Jakobsen tok seieren på 3. etappe, mens Nikolai Rysletten-Solvoll tok 2. plass på deletappe 2B, begge for Glåmdalen. Sammenlagt ble beste norske juniorrytter Henrik Filseth fra Region Øst med en 6. plass, pluss at han vant ungdomstrøya. Jakob ble nr. 9 i sammendraget.

Bilde øverst: Søren Wærenskjold i Tour Poitou-Charentes.

Vi gratulerer ryttere, teams, klubber og regioner med både seiere og øvrige gode resultater i helgen!