En gjørmete avslutning på årets utfor-sesong

Søndag 16. oktober ble årets siste utfor-ritt i NorgesCupen arrangert i Drammen. Drammen Bike Park bød på tekniske, raske og krevende løyper, med både røtter, steiner, hopp og andre utfordrende elementer. På lørdag ble det arrangert en gjennomgang av løypene, hvor utøvere kunne få en felles løypebesiktigelse til fots med egen trener. Dagen ble videre brukt til trening i løypene, og ble avsluttet med en utforkveld. Her ble det delt erfaringer fra rittforberedelser og trening, og det ble servert både pizza og saft gratis til deltakere og frivillige. Til tross for en natt med mye regn var det et strålende fint vær og god stemning før søndagens ritt.

Fullt så fint vær ble det ikke på selve rittdagen. Mengder med regn gjorde løypen enda mer krevende. Heldigvis er det tøffe ryttere som stilte til start, og til tross for at løypen ble oversvømt av vann flere steder, tok alle dette på strak arm, og de aller fleste kom smilende i mål. Fulle av gjørme og klissvåte, men glade. I målområdet var det satt opp telt og bålpanne for å prøve å holde rytterne varme og tørre før finalen.

Finalen ble kjørt i gang klokken 14, med jenter 10-12 år. Her stilte fem tøffe jenter som raste av gårde ned de glatte, tekniske løypene i Drammen. Det var imponerende å se de yngre rytterne komme i mål, og få et innblikk i samholdet i utfor-miljøet. Uavhengig av plassering heiet de hverandre til mål, og hjalp hverandre med spyling av sykler når det skulle gjøres. Var en skuffet, stod de andre rundt og prøvde å oppmuntre vedkommende, noe som var veldig inspirerende å se. De eldste rytterne brukte god tid i målområdet både før og etter deres finaler og brukte mye tid med de yngre syklistene.

Som årets siste utfor-ritt ble også NorgesCupen, UngdomsCupen og MasterCupen sammenlagt avgjort i helgen. Her var lite avgjort før start, og rytterne var derfor ekstra spente og motiverte før dagen. i menn junior var det lite som skilte de to raskeste, nemlig Sondre Laurits Rød Goska fra Mysen IF og Miles Eichholzer fra Hafjell Freeride Klubb. Det var likevel Sondre som kjørte fire sekunder raskere enn motstanderen, og med det sikret seieren i dagens ritt, og NorgesCupen sammenlagt.

Den aller siste startende i menn senior, Simen Smestad fra SK Rye Sykkel krysset målstreken på en knallsterk tid, hele ti sekunder foran den daværende lederen. Han tok sin tredje seier i NorgesCupen og med det også førsteplassen sammenlagt. I menn senior dominerte SK Rye Sykkel, med de fire raskeste tidene i denne klassen, og over-all. Ole-Herman Bergby kjørte inn til dagens nest-beste tid, mens Oskar Omdal ble siste til å pryde pallen.

 

 

Resultater Drammen Utfor

 

Menn junior:

 1. Sondre Laurits Rød Goska, Mysen IF
 2. Miles Eichholzer, Hafjell Freeride Klubb
 3. Sivert Hammerstad, Drammen CK

 

Menn senior:

 1. Simen Smestad, SK Rye Sykkel
 2. Ole-Herman Bergby, SK Rye Sykkel
 3. Oskar Omdal, SK Rye Sykkel

 

Link til resultater: https://live.eqtiming.com/62045#result:22.1-847267-0-0-1-

 

NorgesCup sammenlagt

 

Kvinner junior:

 1. Kine Valby Haugom, Hafjell Freeride Klubb
 2. Julie Nesse, Bergen MTB Klubb

 

Kvinner senior:

 1. Henriette Bryhn, Hafjell Freeride Klubb
 2. Mille Johnset, SK Rye Sykkel / Commencal / 100%
 3. Marian Hansen Finjord, Vesterålen SK

 

Menn junior:

 1. Sondre Laurits Rød Goska, Mysen IF
 2. Gabriel Kvålseth, Drammen CK
 3. Miles Eichholzer, Hafjell Freeride Klubb

 

Menn senior:

 1. Simen Smestad, SK Rye Sykkel
 2. Ole-Herman Bergby, SK Rye Sykkel
 3. Atle Hagen Laakso, SK Rye Sykkel

 

Du kan følge utformiljøet på

Facebook: Norgescup Utfor

Instagram: @NOR_MTB_Utfor

Har du spørsmål til GU Utfor? Ta kontakt HER

 

 

Tekst: Henriette Götz

Publisert: 17.10.22

Jenter og gutter 10-12 år

Jenter og gutter 10-12 år

Pallen i Menn senior sammenlagt

Pallen i Menn senior sammenlagt