En fantastisk avslutning på NorgesCup terreng i Halden

I helgen arrangerte Idd Sportsklubb og Halden Cykleklubb årets siste norgescup terreng. Arrangementet fant sted på Aspedammen i Halden. Endelig var rittet tilbake i NorgesCupen, noe både arrangør og ikke minst ryttere satte veldig stor pris på. Løypen i Halden er teknisk krevende med flere hopp og rockardens, men den er også lagd slik at alle kan sykle og føle på mestring. Nytt av året var en bygd rampe og en wall-ride i rundbaneløypen, i tillegg til en splitter ny kortbaneløype. Et kraftig regnvær på fredag gjorde løypene litt ekstra krevende, men arrangementet ble likevel en stor suksess!

For aller siste gang i år stilte 19 ryttere seg opp på startstreken når klokken nærmet seg 12:00, klare for denne sesongens siste rundbane-ritt i NorgesCupen. Når sjefskommisæren blåste i fløyten satte gutta avgårde på sin ene startloop og seks runder i rundbaneløypen. Ole Rekdahl fra Halden CK / KMC MTB RACING Team tok ledelsen og ledet feltet over grusplassen og inn i første stiparti. Høy fart og krevende forhold førte til at det tidlig ble strekk i feltet I tet lå Ole Rekdahl og hadde selskap av Mats Tubaas Glende fra Soon CK, med Emil Hasund Eid fra Kloppa Off Road Klubb / Hunton Hard Rocx, Erik Hægstad fra Lillehammer CK / Lapierre Mavic Unity, Martin Farstadvoll og Sondre Rokke fra IF Frøy like bak. I løpet av nærmere en og en halv time ritt skjedde det mye med rekkefølgen på rytterne, og flere hadde tekniske problemer eller ble satt tilbake av fall. En som holdt seg på sykkelen og fikk en solid ledelse til resten, var Mats Tubaas Glende, som kunne cruise inn til seier i årets siste rundbaneritt i NorgesCupen. Bak han hadde Erik Hægstad kjørt sterkt og tok en soleklar andreplass foran Sondre Rokke fra IF Frøy som tok tredjeplassen. 

Fem minutter etter menn elite ble juniorene blåst i gang. Lederen av NorgesCupen for junior Sivert Ekroll fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb tok tidlig ledelsen og sparte ikke på kreftene. Farten var høy og det tok ikke lang tid før han hadde tatt igjen halen på elite-feltet. Etter 1 time og 12 minutter var det Sivert Ekroll som først var ferdig med sine fem runder, og tok nok en seier i NorgesCupen. Bak han var det tettere mellom rytterne, men det var til slutt Jonas Kind Høydahl fra Sande SpKl Sykkel som tok andreplassen foran Aksel LaForce fra IF Frøy. 

Når klokken ble 13:00 startet alle resterende kvinner, det vil si både senior, junior, 15-16, master og sport. Her var kampen om posisjonene i gang allerede fra start, og med knallsterke jenter i alle klasser blandet rytterne seg godt før de dro ut på sin første runde. Det var Lisa Kristine Jorde fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb som tok ledelsen, med Ingrid Bøe Jacobsen fra Halden CK / Team Massi og Kamilla Aasebø fra SK Rye like bak. Tempoet blant teten var høy, og ved halvkjørt ritt var det Ingrid Bøe Jacobsen som overtok ledelsen med Kamilla Aasebø på hjul. Bak de tre rytterne i front var det mye vann mellom båtene, og lederen av NorgesCupen for elite, Berit Nordsæter Resell fra Lillehammer CK hadde fått en god luke bakover til Elisabeth Sveum fra Kloppa Off Road Klubb. Kampen om plasseringene fortsatte helt til mål, men det var ingen som kunne gjøre noe med Ingrid Bøe Jacobsen som tok seieren på hjemmebane. Bak henne kom Berit Nordsæter Resell på en sterk andreplass, mens Elisabeth Sveum tok den siste pallplassen. I juniorklassen var det Kamilla Aasebø som krysset målstreken først, foran Lisa Kristine Jorde. Tredjeplassen gikk til Sara Bergsholm Hoven fra Romeriksåsen SK. 

På søndag var det klart for årets siste kortbaneritt, og med en splitter ny løype var alt klart for tette dueller og høy fart blant rytterne. Menn elite var først ut som vanlig. Det dannet seg tidlig en gruppe i front, bestående av Sondre Rokke, Erik Hægstad, Martin Farstadvoll og gårsdagens vinner, Mats Tubaas Glende. Noe lurekjøring gjorde at farten gikk litt opp og ned, men etter fire kjørte runder tråkket Erik Hægstad til og fikk en luke ned til resten. Med to runder igjen ga han bånn gass, noe som holdt til seier. To sekunder bak kom Sondre Rokke, foran klubbkamerat Martin Farstadvoll som tok den siste pallplassen. 

En halvtime etter elitens start stod 27 spente junior på startstreken. Også her var farten høy fra start, og med så mange ryttere på start var kampen om posisjonene inn i første utforkjøring enda viktigere. Etter halvkjørt ritt ledet Aksel LaForce, foran Birk Strand Rønnestad fra Lillehammer CK og gårsdagens vinner, Sivert Ekroll. I løpet av de tre siste rundene hentet Sivert Ekroll igjen teten, og kjørte fra med sju sekunder. Han krysset målstreken først, og tok dermed helgens andre seier. Bak han kom Aksel LaForce foran Birk Strand Rønnestad som tok den siste pallplassen. 

13:15 var det klart for årets siste kortbaneritt for kvinner elite. Et lite startfelt på åtte ryttere satte fart ut på sine fem runder. Ingrid Bøe Jacobsen tok tidlig ledelsen foran Hedda Brenningen Bjørklund fra Lillehammer CK. Bak dem jaget Sigrid Andrea Fløgstad fra Moss CK. Rekkefølgen endret seg lite igjennom rittet og Ingrid Bøe Jacobsen kunne strekke hendene i været når hun krysset målstreken først. To av to seiere på hjemmebane fikk Halden-jenta til å glise fra øre til øre. Hedda Brenningen Bjørklund ble nummer to, mens Sigrid Andrea Fløgstad ble nummer tre. 

Resterende jenter samlet seg på startstreken når klokken nærmet seg 13:45. Som i går var det Lisa Kristine Jorde som tok teten ut fra start, rett foran Kamilla Aasebø og Malin Karlsen fra Soon CK som bet seg fast. Ut på deres siste runde hadde Kamilla Aasebø overtatt teten og fått en luke bakover til jagende Lisa Kristine Jorde. Avstanden var det lite å gjøre med, og Kamilla Aasebø tok derfor helgens andre seier. Lisa Kristine Jorde ble nummer to foran Malin Karlsen. 

Helgen ble en stor suksess, med blide deltakere og mestring på mange nivåer. En stor takk til Halden CK og Idd Sportsklubb for et flott arrangement og avslutning på årets NorgesCup terreng. Vi gleder oss allerede til neste år!

Resultater lørdag:

 

Kvinner junior:

 1. Kamilla Aasebø, SK Rye
 2. Lisa Kristine Jorde, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 3. Sara Bergsholm Hoven, Romeriksåsen SK

 

Kvinner elite:

 1. Ingrid Bøe Jacobsen, Halden CK / Team Massi
 2. Berit Nordsæter Resell, Lillehammer CK
 3. Elisabeth Sveum, Kloppa Off Road Klubb

 

Menn junior:

 1. Sivert Ekroll, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 2. Jonas Kind Høydahl, Sande SpKl Sykkel
 3. Aksel LaForce, IF Frøy

 

Menn elite:

 1. Mats Tubaas Glende, Soon CK
 2. Erik Hægstad, Lillehammer CK / Lapierre Mavic Unity
 3. Sondre Rokke, IF Frøy

 

Link til resultater lørdag: https://live.eqtiming.com/66054#result:253081-0-1234732-0-1-

Resultater søndag:

Kvinner junior:

 1. Kamilla Aasebø, SK Rye
 2. Lisa Kristine Jorde, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 3. Malin Karlsen, Soon CK

 

Kvinner elite:

 1. Ingrid Bøe Jacobsen, Halden CK / Team Massi
 2. Hedda Brenningen Bjørklund, Lillehammer CK
 3. Sigrid Andrea Fløgstad, Moss CK

 

Menn junior:

 1. Sivert Ekroll, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 2. Aksel LaForce, IF Frøy
 3. Birk Strand Rønnestad, Lillehammer CK

 

Menn elite:

 1. Erik Hægstad, Lillehammer CK / Lapierre Mavic Unity
 2. Sondre Rokke, IF Frøy
 3. Martin Farstadvoll, IF Frøy

 

Link til resultater søndag: https://live.eqtiming.com/66055#result:253092-917481-1234906-0-1-

Årets NorgesCup terreng er over, og etter 15 ritt fordelt over 7 helger rundt om i Norge, er sammenlagten av årets NorgesCup er avgjort. 

NorgesCup sammenlagt:

Kvinner junior:

 1. Malin Karlsen, Soon CK
 2. Sara Bergsholm Hoven, Romeriksåsen SK
 3. Kamilla Aasebø, SK Rye

 

Kvinner elite:

 1. Berit Nordsæter Resell, Lillehammer CK
 2. Oda LaForce, IF Frøy
 3. Sigrid Andrea Fløgstad, Moss SK

 

Kvinner u-23:

 1. Oda LaForce, IF Frøy

 

Menn junior:

 1. Sivert Ekroll, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 2. Sigurd Stubberud, Soon CK
 3. Birk Strand Rønnestad, Lillehammer CK

 

Menn elite:

 1. Knut Røhme, Romeriksåsen SK
 2. Sondre Rokke, IF Frøy
 3. Eskil Evensen-Lie, Kloppa Off Road Klubb / HUNTON HARD ROCX

 

Menn u-23:

 1. Sondre Rokke, IF Frøy

 

Takk for en flott sesong! 

 

Skrevet av: Henriette Götz

Bilder: Tom Minge Nilsen

Publisert: 20.09.2023

Mats Tubaas Glende

Mats Tubaas Glende

Menn junior

Menn junior

Teten i kvinner elite

Teten i kvinner elite