En fantastisk avslutning på årets NorgesCup Terreng!

Etter ti Norgescup-ritt på terreng, fordelt på fem tøffe helger var det årets siste kortbaneritt som stod for tur. Rittene har vært arrangert fra sør i landet med sesongåpning i Vigrestad, til Trondheim rett før sommerferien, mens det var Brumunddal SK som fikk æren av å avslutte en fantastisk sesong. I løpet av året har Norges ivrigste syklister fått kjørt seg i både tekniske løyper med mye røtter og utfordrende elementer, og raske fartsfylte, litt enklere løyper med mange høydemeter. Årets sesong har altså bydd på det aller meste en terrengsyklist kan ønske seg, og årets aller siste ritt ble ikke noe mindre spennende enn de tidligere.

Søndag morgen stilte det nok en gang opp ryttere fra hele Norge når dagens første start gikk. Gutter og jenter 8-9 år skulle få gleden av å åpne ballet, med to runder i den grønne løypen. De elleve rytterne som hadde stått opp litt ekstra tidlig denne søndags morgningen satte fart i løypene på Veldre Sag mens de ble heiet frem av både foreldre og eldre ryttere.

Litt senere på dagen stod også sola opp, og boblejakker og fleecebuffer ble byttet ut med t-skjorter og shorts i det kvinner elite stilte seg opp til start. Ti spente jenter var klare for seks knallharde, raske runder. Ut på den første runden var feltet samlet, men den norske mester-trøyen til Ingrid Bøe Jacobsen fra Halden CK var å se langt fremme. Etter et halvveis kjørt ritt var det fortsatt mange som hang med, og mye lurekjøring underveis gjorde det mulig for enda flere å bite godt fra seg i front. Når det gjenstod to runder var det to svenske jenter, nemlig Linn Gustafzzon fra Falun og Sara Öberg fra Göteborg som lå side om side med Halden-jenta og den gule ledertrøyen, Sigrid Andrea Fløgstad fra Moss CK. Jentene prøvde å sette fart om hverandre, uten at noen klarte å riste av seg resten. Det var ikke før Ingrid Bøe Jacobsen gjorde et kjemperykk ut på siste runde at tet-gruppen ble revet i filler. En skikkelig kraftanstrengelse sikret henne de meterne hun trengte på resten, og etter å ha økt avstanden bakover jevnt gjennom den siste runden kunne hun trille over målstreken i ensom majestet. Nok et kanonbra ritt av Ingrid Bøe Jacobsen! Bak henne var det de to svenskene som kom, og som i går tok Linn Gustafzzon andreplassen, mens det i dag var Sara Öberg som fikk den siste plassen på pallen.

Sammenlagt-seieren i Norgescupen gikk til Sigrid Andrea Fløgstad, som tidlig tok et grep om den gule trøyen og opparbeidet seg et klart forsprang på de andre tidlig i sesongen. Etter å ha høstet inn seiere mot slutten av sesongen ble Ingrid Bøe Jacobsen nummer to, mens Thea Siggerud fra Soon CK, som har prestert på et jevnt høyt nivå gjennom hele sesongen ble nummer tre i sammendraget. I tillegg var det Helena Nyhus fra IF Frøy som til slutt stakk av med seieren i U-23 klassen. Vi gratulerer alle med en fantastisk sesong!

Spennende og tett ble det også når det var junior-jentene sin tur i kortbaneløypen. Også her var farten høy fra start, men det var tidlig en trio som rev seg løs fra resten. Det var norgescup-lederen i juniorklassen, Lisa Kristine Jorde fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb, med Malin Karlsen fra Soon CK og Linn Eigebrekk fra Mandal CK som lå sammen i tet gjennom hele rittet. Mot slutten av rittet satte Malin Karlsen fart, fikk med seg Lisa Kristine Jorde og de to fulgte hverandre til det kun gjenstod 200 meter til mål. For første gang i år var det også klart for et spurtoppgjør om seieren i juniorklassen, og alles øyne var rettet mot de to jentene som reiste seg opp og tråkket det de kunne de siste meterne. Til slutt var det likevel Lisa Kristine Jorde som tok årets siste norgescup-seier, rett foran Malin Karlsen og Linn Eigebrekk.

Med samtlige seiere i norgescupen var det ingen stor overraskelse at det var Lisa Kristine Jorde som stakk av med sammenlagt seieren i år. Dagens pall ble også årets sammenlagt-pall, med Malin Karlsen på en suveren andreplass, og Linn Eigebrekk som kjørte veldig bra i helgen og dermed sikret seg tredjeplassen sammenlagt.

Juniorgutta har alle vist god form i løpet av sesongen, og på et raskt og kort ritt er det mange som får mulighet til å vise seg frem. Denne gangen var det hele syv ryttere i tet, som byttet på å dra og skapte stor spenning underveis i rittet. Seks nordmenn, blant dem lederen av norgescupen, i tillegg til norgesmesteren på kortbane, fikk sterk konkurranse fra Leo Lounela fra Sverige. Blant de syv rytterne som hadde en god luke ned til resten skilte det bare ni sekunder ved målgang, og etter nok et spurtoppgjør var det Martin Farstadvoll fra IF Frøy som kunne slå seg på brystet og strekke hendene i været når han krysset målstreken først. Med de norske fargene på drakten kjørte han et taktisk bra ritt og kunne derfor juble over å ta sin siste seier som junior. Bak han ble det også kjørt knallhardt helt inn til mål, men det var til slutt svenske Leo Lounela fra Strängnäs som trakk det lengste strået og sikret seg andreplassen foran Sivert Ekroll fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb som tok den siste plassen på pallen.

Etter elleve ritt i norgescupen, med både oppturer og nedturer var det til slutt Sivert Ekroll, som har ledet norgescupen mer eller mindre hele sesongen, som også tok sammenlagtseieren. Etter fire strake seiere var det Martin Farstadvoll som hadde et godt grep om andreplassen, mens Sigurd Stubberud fra Soon CK ble nummer tre sammenlagt etter en bra sesong!

Årets siste start var for menn senior, og også her ble det skikkelig kamp om plassene allerede fra start. Det ble kjørt i rykk og napp gjennom hele rittet, uten at noen klarte å komme seg av gårde og riste av seg resten. Erik Hægstad fra Lillehammer CK / KMC Orbea viste flere ganger at formen er stigende og testet Knut Røhme fra Romeriksåsen SK, Ole Sigurd Rekdahl fra Halden CK, Sondre Rokke fra IF Frøy og lørdagens vinner Viktor Lindqvist, men gutta hang på. Etter et ritt preget av taktisk kjøring og mye lurekjøring, var det til slutt et spurtoppgjør som avgjorde hvem som skulle stikke av med årets siste seier i norgescup på terreng. Tre ryttere nærmet seg mål mens publikum samlet seg langs oppløpet klare for å heie frem sine favoritter, og i en voldsom fart rundet Erik Hægstad, Knut Røhme og Ole Sigurd Rekdahl nest siste hjørne, i den rekkefølgen. Det ble til slutt lite å gjøre med norgescup-lederen og norgesmesteren på kortbane, Ole Sigurd Rekdahl, som avsluttet sesongen slik han startet den, med en seier. Nummer to i mål ble Knut Røhme, mens Erik Hægstad ble tre.

Ledertrøyen i norgescupen har vært i Ole Sigurd Rekdahls hender gjennom hele sesongen, noe som også vil si at han har ledet U23 klassen. Etter fire seiere og pallplass gjennom samtlige norgescup-helger i løpet sesongen, tok han en fortjent seier i norgescupen sammenlagt. Andreplassen gikk til Mats Tubaas Glende etter en solid sesong, mens tredjeplassen gikk til Knut Røhme til tross for å bare ha stilt på åtte av norgescup-rittene denne sesongen.

Vi vil takke for en fantastisk innsats gjennom hele sesongen, både fra arrangører og ryttere. Det er morsomt å se sykkelgleden på nært hold og håper å se mange av dere gjennom høsten, både på CX-ritt og andre arrangementer. Vi gleder oss allerede til neste sesong, og håper og tror den vil by på mye moro!

 

Resultater kortbane:

Junior Kvinner:

 1. Lisa Kristine Jorde, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 2. Marlin Kalsen, Soon CK
 3. Linn Eigebrekk, Mandal CK

 

Senior Kvinner:

 1. Ingrid Bøe Jacobsen, Halden CK
 2. Linn Gustafzzon, Falun
 3. Sara Öberg, Göteborg

 

Junior Menn:

 1. Martin Eckmann Farstadvoll, IF Frøy
 2. Leo Lounela, Strängnäs
 3. Sivert Ekroll, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb

 

Senior Menn:

 1. Ole Sigurd Rekdahl, Halden CK
 2. Knut Røhme, Romeriksåsen SK
 3. Erik Hægstad, Lillehammer CK / KMC Orbea

 

Resultater norgescup sammenlagt:

Junior Kvinner:

 1. Lisa Kristine Jorde, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 2. Marlin Karlsen, Soon CK
 3. Linn Eigebrekk, Mandal CK

 

Senior Kvinner:

 1. Sigrid Andrea Fløgstad, Moss CK
 2. Ingrid Bøe Jacobsen, Halden CK
 3. Thea Siggerud, Soon CK

Junior Menn:

 1. Sivert Ekroll, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 2. Martin Eckmann Farstadvoll, IF Frøy
 3. Sigurd Stubberud, Soon CK

 

Senior Menn:

 1. Ole Sigurd Rekdahl, Halden CK
 2. Mats Tubaas Glende, Soon CK
 3. Knut Røhme, Romeriksåsen SK

Link til resultater: https://live.eqtiming.com/61336#result:227029-833418-1193854-1-1-

Tekst: Henriette Götz

Foto: Jan Aasgaard IG: @janaasgaardphoto

Bildet øverst: Lisa Kristine Jorde


Publisert 12.09.2022

 

Martin Eckmann Farstadvoll med siste NC-seier som junior.

Martin Eckmann Farstadvoll med siste NC-seier som junior.