EM sølv til Jørgen på dagens tempo!

Idag var første dag under årets EM landevei. Det arrangeres i Drenthe i Nederland. Dagens tempo gikk i Emmen. På start hadde vi to juniorgutter på start. Mikal Uglehus Grimstad fra Bergen CK og Jørgen Nordhagen fra Lillehammer CK. Begge to syklet også årets VM tempo, hvor Jørgen ble nr. 4 og Mikal ble da 13.

Årets EM løype for juniorene var 19.8 km, veldig flat. Oppholds i dag, men det var mye vind og i store deler av løypa side-og motvind. Først ut av våre var Mikal, og han endte på en 20.plass til slutt. Mikal var passe fornøyd, og tar med seg at det var få sekunder opp til en topp 10 plassering. Fornøyd med gjennomføringen, og fikk ut det han kunne.

Ikke mange minuttene etter startet Jørgen, 5. sist ut fra start. Jørgen åpnet bra, og holdt høyt tempo ut. Dessverre så vi tidlig at det var lite å gjøre med sterke Philipsen fra Danmark. Men i kampen om sølv og bronse var det få sekunder som skilte på mellompasseringene. Jørgen holdt inn, og kjempet seg inn til en sølvmedalje! Denne gangen var sekundene på hans side. Jørgen var veldig fornøyd med dagens tempo og gjennomføring. Dansken var også i dag i egen klasse, men Jørgen fikk ut hva han var god for idag så da får man ikke gjort stort mer. Godt resultat å ta med seg videre inn mot helgen og lørdagens fellesstart. Begge guttene ser frem til lørdagens fellesstart, som også er siste juniorritt!

Alle resultater HER

I morgen er det trening på planen, før både menn og kvinner u23 skal sykle fellesstart på fredag. Følg med på vår instagram og twitter for oppdateringer!

Publisert 20.09.23

Jørgen med sølvmedaljen

Jørgen med sølvmedaljen

Mikal Uglehus gleder seg til lørdagens fellesstart med et sterkt juniorlag!

Mikal Uglehus gleder seg til lørdagens fellesstart med et sterkt juniorlag!