EM Landevei tempo 2022

Det var seks norske ryttere til start på dagens Europamesterskap landevei på tempo. I 35 varme grader var det mange av rytterne som slet i den portugisiske løypa på Anadia.

«Tempoøvelsen for junior gutta ble dessverre ble det ikke helt slikt vi hadde håpet», sier landslagsleder Kai Lexberg. Det ble en 10. plass på Jørgen Nordhagen. «Han startet bra og etter 6 km var han bare 4 sekunder bak lederen, og etter 15 km var det ca. 35 sekunder opp og kun 15 sekunder til medalje. Jørgen taper dessverre litt for mye siste fem kilometrene, og ender 1:20 bak vinneren. Det var nok varmen som ble utslagsgivende. Selv om vi har kjørt varmeøkter som en del av forberedelsene og vært her siden mandag, så ble det litt for tøft for både Jørgen og for Tobias Skretting som ender på 31. plass. Nå lader vi om og gjør oss klare til lørdagens fellesstart», avslutter Lexberg.

Den norske mesteren Camilla Rånes Bye i juniorklassen hadde gjennomført gode forberedelser i Anadia den siste uken og følte seg veldig klar før start da temperaturen lå på 28 varme grader. Planen var å starte kontrollert de første 5 km og øke på for å gi alt de siste 17 km. Camilla fikk en god start, men kjørte litt for tøft i enkelte partier. Halvveis ut i løypa fikk hun kjenne på 33 grader, men klarte allikevel å hente inn portugiseren som startet 1 minutt foran.

«Camilla gjorde en god jobb, pusha hardt og fikk tatt ut alle krefter inn mot mål, sier landslagsleder Hanne Berg Eriksen. Camilla Rånes Bye var godt fornøyd med sin 21. plass i mål. Europamester ble Justyna Czapla fra Tyskland, som vant med 45 sekunders margin til neste rytter i mål.

Elise Marie Olsen ble nr. 17 i kvinnenes U23 klasse. Her ble nederlandske Shirin van Anrooij mester.

Ådne Holter ble nr. 13 i U23 menn, og kjørte tidsmessig et meget bra ritt. Truls Nordhagen veltet, men fortsatte, og kjørte skikkelig forslått inn til en 35. plass. Alec Segaert fra Belgia ble mester og var 50 sekunder foran Kroatia og Frankrike i mål.

Juniorene skal kjøre sin fellesstart lørdag, mens U23 klassene har sitt ritt på søndag. Vi krysser fingrene for noe kjøligere vær og at alle er i slag. Lykke til!