EM Fellesstart U23

Det var veldig nære for Stian Edvardsen-Fredheim på EM-fellesstarten søndag, men han stivnet i spurten og mistet en topplassering. Fire ryttere hadde et lite forsprang på feltet og holdt unna med få sekunder. Fredheim fikk et flott opptrekk, men stivnet på de siste 100 metrene. Martin Tjøtta ble vår beste på en 15. plass, og Stian på en 16. plass, kun 3 sekunder bak vinner Felix Engelhardt fra Tyskland. Tord Gudmestad ble nr. 55, Ådne Holter nr. 66 og Sebastian Kirkedam Larsen nr. 78. Truls Nordhagen måtte bryte.

«Synes det var et gøy ritt, og personlig synes jeg ikke varmen var noe problem i dag, da jeg har fokusert en del på varme i det siste. Følte vi kjørte godt som lag og hjalp hverandre så godt det lot seg gjøre. Jeg fikk et fint opptrekk fra Tord, men dessverre var det ikke igjen noe mer saft i beina hos meg», sier Stian Edvardsen-Fredheim.

I kvinnenes ritt ble det også meget spennende, der det var to sykdomsforfall ved Martine Gjøs og Magdalene Lind.

«Det var smart og sterk kjøring av Mari Hole Mohr og Elise Marie Olsen i dag, og det resulterte i en 10. plass til Mari. Jeg er veldig fornøyd med innsatsen», sier landslagleder Carl Erik Pedersen fra Portugal. Mari var i mål kun 10 sekunder etter vinner Shirin van Anrooij fra Nederland. Elise var inne til en 35. plass.

Bildet øverst: rytterne ble spylt for å kjøle seg ned

Publisert 11.07.2022

Marie Hole Mohr var veldig fornøyd med innsatsen!

Marie Hole Mohr var veldig fornøyd med innsatsen!

Våre to U23 jenter i Portugal

Våre to U23 jenter i Portugal