EM fellesstart for M-junior og K-elite

Idag var det menn junior og kvinner elites tur på å kjempe om EM trøya. For Norge sto Jørgen Nordhagen, Felix Ørn-Kristoff, Kasper Haugland, Mikal Uglehus og Storm Ingebrigtsen, samme lag som kjørte VM tidligere i år. Tidlig start på menn junior i dag, men det lå an til kjør fra start da de skulle rett inn på runden i Col du VAM. Kjøret og bruddet lot vente på seg, men ca halvkjørt kom fem ryttere avgårde i et brudd hvor vi hadde Felix Ørn-Kristoff. Bruddet fikk ikke mer enn drøye 30 sekunder. Vårt største håp, Jørgen Nordhagen, gikk dessverre ned i en velt ved ca. halvkjørt løp og dermed ute av rittet, men de andre guttene kjørte godt løp. Med to runder igjen ble bruddet kjørt inn, og det var et samlet felt hvor vi hadde våre fire resterende ryttere med. Siste runde opp Vamberg fikk en Slovener en luke feltet ikke klarte å tette. Mikal lå først i hovedfeltet opp siste bakke, men Felix like bak. Dessverre klarte de ikke å komme seg frem og det ble til slutt en niende plass på Felix. Godt kjørt av guttene idag også (alle topp 16), men dessverre ikke det resultatet vi hadde håpet om! Men denne gjengen har hatt en fantastisk sesong som vinnere av Nations Cup, og to mesterskapsmedaljer. Vi ønsker Jørgen, Mikal, Storm og Kasper lykke til i u23 klassen neste år, også gleder vi oss til å se mer til Felix som andreårs junior!

Par timer etter målgang for menn junior var det start for kvinner elite i Meppel. De skulle kjøre 62 km + fem runder i Col du VAM. På start hadde vi Susanne Andersen og Marte Berg Edseth. Det ble en rotete start da deler av konvoien kjørte feil ut fra byen, men tok ikke lange tiden før de fikk kjørt i gang igjen. Det ble en samlet transport inn mot Vamberg, men det var flere bruddforsøk som ikke førte til noe spesielt. Inn på rundene satt våre to norske damer godt med fremme i feltet. Ut på de siste rundene ble det sprekk i feltet, og det delte seg i flere grupper. Marte havnet i en gruppe litt lengre bak, men Susanne satt fortsatt godt med. Det sprekker også opp i første gruppe, og Bredewold fra Nederland kommer avgårde solo med ca 7-8 km igjen. Nederlenderen holder unna, og blir europamester. Det ble en dobbel til Nederland med Wibes på andreplass. Kopecky fra Belgia tok bronsemedaljen. Susanne kjører inn til en sterk 16.plass, og Marte kommer inn 2 min bak inn til en 34.plass. Meget godt kjørt av jentene idag i et lite, men sterkt damefelt!

I morgen er det kvinner junior og menn elites tur til å prøve seg i Vamberg. Menn elite sendes på NRK1 og Eurosport 1 fra 12:10.

Alle resultat HER

Publisert 23.09.23

Jørgen, Mikal og Storm på start

Jørgen, Mikal og Storm på start

Innskriving for m-jr

Innskriving for m-jr