EM BMX i Belgia

I helgen ble EM BMX arrangert i Zolder, Belgia. Nytt av året er U23-klasse. Her hadde vi Niklas Halvorsen til start fra landslaget. Niklas har ikke konkurrert utenlands siden våren 2020 og var derfor meget spent på både egen form og den nye klassen. Det gikk ikke helt veien for Niklas i Round1 og han havnet noe bakpå fra start, klarte å kjøre seg opp noe til siste slette, men manglet en plassering på å ta seg videre. I LCQ var det litt samme scenario og dermed var EM over.

-Formen var ok, men det har nok vært for lang tid uten løp og litt for lite matching på trening hjemme, sa Niklas etter løpet.

-Jeg er fornøyd med at Niklas får kommet seg ut og konkurrert litt igjen selv om det ble en tøff start når en har vært så lenge uten løp. Niklas får nye muligheter og er per dags dato vår beste bak Tore Navrestad, men må nok ta noen valg for å få en enda bedre treningshverdag, kommenterer Landslagstrener Sebastian Kartfjord, som selv er på vei til Tokyo.

Ellers stilte Martin Fatnes (Klepp BMX) til start i juniorklassen, men fikk et fall allerede i Round1 og det ble da vanskelig å ta seg videre. Marton Tveit (Sandnes BMX) kjørte aldersbestemt klasse og fikk kjenne på nivået i det store utland. Gode erfaringer å ta med seg hjem, det sykles fort i Europa og det må prøves flere ganger.

Øverste bilde; Niklas Halvorsen

Publisert 12.07.2021

Martin Fatnes

Martin Fatnes

Marton Tveit

Marton Tveit

Niklas Halvorsen

Niklas Halvorsen