Det ble sykkelfest under Oslo Terrengsykkel Festival i helgen

I helgen arrangerte IF Frøy NorgesCup terreng runde 12 og 13 i Oslo. Klubben som har opparbeidet seg mange erfaringer som arrangør av sykkelritt, bød på en teknisk krevende løype, bestående av naturlige stier, rockarden og hopp. Uken før rittet bestod av mye regn i området, og selv om løypen bar noe preg av dette, var det utelukkende positive opplevelser å høre blant rytterne.

På lørdag stod rundbane på planen, og som vanlig var det de aller yngste som dro i gang ballet klokken ni. Videre syklet de fleste aldersbestemte klassene, før 17 klare ryttere trillet inn i startområdet og det var klart for start for menn elite. Sju runder i rød løype bød på utfordringer for de aller fleste, og det ble en lang dag på sykkelen for eliten. Tidlig i rittet fikk NorgesCup-lederen Knut Røhme fra Romeriksåsen SK en liten ledelse, foran en gruppe jagende ryttere bestående av blant annet Emil Hasund Eid fra Kloppa Off Road Klubb / HUNTON HARD ROCX, Sjur Holm Grøneng fra Lillehammer CK, Martin Farstadvoll og Sondre Rokke, begge fra arrangørklubben IF Frøy. Etter fire runder hadde Emil Hasund Eid kjørt inn luken til Knut Røhme, og det var til slutt de to som skulle kjempe om seieren. Etter tre raske runder hvor de fulgte hverandre tett, klarte Emil Hasund Eid å få en liten luke bakover. Han rundet siste sving med en god nok ledelse til å kunne juble over helgens første seier. Knut Røhme ble nummer to foran Sjur Holm Grøneng som ble nummer tre.

Like etter elitens start gikk også starten for menn junior. Også her var det en liten gruppe ryttere som tidlig løsrev seg fra resten. Aksel LaForce fra IF Frøy, Sivert Ekroll fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb, Sigurd Stubberud fra Soon CK og Birk Strand Rønnestad fra Lillehammer CK preget store deler av rittet i front. Ikledd de norske fargene satte Sivert Ekroll opp farten og ingen klarte å henge på. De siste to rundene kjørte norgesmesteren alene i tet, og krysset målstreken til nok en seier i årets NorgesCup. Bak han kom hjemmebanefavoritten Aksel LaForce inn til en sterk andreplass foran Sigurd Stubberud som ble nummer tre.

Kvinnenes startfelt bestod av både elite og junior, 15-16 og masters, og det var til sammen godt over 20 ryttere til start. Ut på runde to av fire hadde allerede Kamilla Aasebø fra SK Rye fått en solid ledelse på resten av feltet, men hun roet ikke ned av den grunn. Dagens raskeste dame og vinner av kvinner junior ble derfor Kamilla Aasebø etter å nok en gang vise ekstreme krefter. Selv om halve startfeltet i kvinner junior bestod av svensker, var det kun norske jenter som fikk pryde pallen. Nummer to ble nemlig Sara Bergsholm Hoven fra Romeriksåsen SK, foran NorgesCup-leder Malin Karlsen fra Soon CK som ble nummer tre. I eliteklassen skilte det også en del mellom rytterne, og ut etter tre av fem runder var det Berit Nordsæter Resell fra Lillehammer CK som hadde fått en luke med til jagende Ingrid Bøe Jacobsen fra Halden CK / Massi MTB Team. Det var likevel ingen som kunne stoppe NorgesCup-lederen fra å ta nok en seier, og et bedre grep om den gule trøyen denne helgen. Berit Nordsæter Resell kunne trille inn i mål med et stort smil om munnen. Ingrid Bøe Jacobsen ble nummer to, mens Oda LaForce fra IF Frøy tok dagens siste pallplass i elite-klassen.

 

På søndag var det kortbane på planen, et ritt med kortere konkurranse-tid, flere runder, enda tettere dueller og høyere fart. For første gang i år valgte arrangørklubben i lag med sjefskommissær å sette antall runder etter første kjørte runde, på samme måte som man gjør i større internasjonale kortbaneritt. Det ville altså si at rytternes første runde avgjorde hvor mange runder de skulle ha, slik at slutttiden ble riktig. På den måten fikk alle rytterne en riktigere konkurransetid.

Når klokken var 12:15 blåste kommissæren i gang menn elite sitt ritt. Farten var høy fra start, og halvkjørt var det en gruppe ryttere i front. Her satt blant annet gårsdagens vinner, lederen av NorgesCupen, Sondre Rokke og Martin Farstadvoll. Rittet ble preget av at rytterne lurte litt på hverandre, og gruppen var fortsatt like stor ut på deres siste runde. Her var ingenting avgjort før oppløpet, men Knut Røhme viste seg vanskelig å slå, og tok nok en seier i årets NorgesCup. Bak han ble det tett, men det var til slutt Martin Farstadvoll som ble nummer to, foran klubbkompis Sondre Rokke som kapret den siste plassen på pallen.

I menn junior var det også hard kamp om plasseringene allerede fra start. Også i dag var det Sivert Ekroll, Sigurd Stubberud, Aksel LaForce og Marius Aune fra Lørenskog CK som lå i tet. Heller ikke her var kampen om øverste trinn på pallen avgjort før den siste runden. Sigurd Stubberud kjørte alt han kunne og fikk en meters lengde på konkurrenten før siste sving, og kunne med det strekke hendene i været over seier i dagens kortbaneritt. Sivert Ekroll ble nummer to foran Aksel LaForce som ble nummer tre.

Det var et mindre startfelt blant kvinner elite, men også her var kampen om posisjonene i gang allerede fra start. Jentene lurte litt på hverandre og de fem startende passerte målområdet etter en runde, nærmest på linje. Etter dette ble farten betydelig høyere og det var klampen i bånn. Ingrid Bøe Jacobsen og Linn Gustafzzon fra Falun fikk en luke ned til resten av jentene. Det så virkelig ut som at ting igjen har løsnet litt for Halden-jenta, som etter en knallsterk siste runde kunne trille over målstreken til helgens første seier, med et kjempestort smil om munnen. Nummer to ble Linn Gustafzzon foran Oda LaForce som ble nummer tre.

Blant juniorjentene var det også tett i teten. Malin Karlsen i gul ledertrøye og Sara Bergsholm Hoven fulgte hverandre gjennom hele rittet, og byttet på hvem som lå foran og dro. Det ble likevel 15 sekunder som skilte de to i mål, for når Malin Karlsen satte inn støtet måtte Romeriksåsen-jenta slippe. Dermed ble det seier til Malin Karlsen, en solid andreplass til Sara Bergsholm Hoven, mens tredjeplassen gikk til Tuva Karlén, Jönköping.

 

En stor takk til IF Frøy som arrangerer enda et flott sykkelritt. Som rutinerte arrangører har det vært mange positive tilbakemeldinger etter helgen og store smil blant rytterne. Neste og siste NorgesCup arrangeres 16. og 17. september av Halden CK og Idd Sportsklubb. Vell møtt!

 

Resultater lørdag:

Junior Kvinner:

 1. Kamilla Aasebø, SK Rye
 2. Sara Bergsholm Hoven, Romeriksåsen SK
 3. Malin Karlsen, Soon CK

 

Senior Kvinner:

 1. Berit Nordsæter Resell, Lillehammer CK
 2. Ingrid Bøe Jacobsen, Halden CK
 3. Oda LaForce, IF Frøy

Junior Menn:

 1. Sivert Ekroll, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 2. Aksel LaForce, IF Frøy
 3. Sigurd Stubberud, Soon CK

 

Senior Menn:

 1. Emil Hasund Eid, Kloppa Off Road Klubb / HUNTON HARD ROCX
 2. Knut Røhme, Romeriksåsen SK
 3. Sjur Holm Grøneng, Lillehammer CK

 

Resultater søndag:

Junior Kvinner:

 1. Marlin Kalsen, Soon CK
 2. Sara Bergsholm Hoven
 3. Tuva Karlén, Jönköping

 

Senior Kvinner:

 1. Ingrid Bøe Jacobsen, Halden CK
 2. Linn Gustafzzon, Falun
 3. Oda LaForce, IF Frøy

 

Junior Menn:

 1. Sigurd Stubberud, Soon CK
 2. Sivert Ekroll, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 3. Aksel LaForce, IF Frøy

 

Senior Menn:

 1. Knut Røhme, Romeriksåsen SK
 2. Martin Farstadvoll, IF Frøy
 3. Sondre Rokke, IF Frøy

 

Skrevet av: Henriette Götz

Bilder: Håvard Solerød

Publisert: 04.09.2023

Sivert Ekroll

Sivert Ekroll

Berit Nordsæter Resell

Berit Nordsæter Resell

Emil Hasund Eid

Emil Hasund Eid