Debuterte med finaleplass i World Cup Downhill

Nellie Vågen Aabech (16) fikk en pangstart i sin aller første World Cup Downhill som førsteårs junior.

Utforsyklisten syklet inn til 8. plass blant 15 jenter i kvalifiseringen lørdag, og sikret seg med det en plass i søndagens juniorfinale blant de 10 beste jentene i World Cup-sirkuset. Bærum OCK-rytteren endte til slutt på en 9. plass i sin første World Cup noensinne.

Første runde i årets verdenscup ble kjørt i Fort William, Skottland. Denne løypa er kjent for å være en svært utfordrende og krevende løype. Med finaleplassen har Wang Toppidrett-eleven fått en pangstart på årets sesong, noe som er ekstra kjærkomment etter fjorårets krasj i Crankworx Whistler hvor hun skadet milten og resten av sesongen dermed var ødelagt.

Det var fire nordmenn med i helgens World Cup. Mille Johnset deltok i seniorklassen for sitt lag Canyon og kom seg videre til finalen hvor hun ble nr. 10. Frida Helene Rønning kjørte i samme klasse for Union, men kom ikke med blant de ti beste til finalen. Eneste hane i kurven var seniorrytter Simen Smestad fra SK Rye. Han kom dessverre ikke inn blant de 60 beste til semifinale.

Vi gratulerer med vel gjennomført til alle våre norske utfor-håp, og ønsker lykke til videre i sesongen!

Bildet: Nellie Vågen Aabech

Publisert 06.05.2024