Dansk dominans i BMX-Nordisk

Danmark dominerte nordisk mesterskap i BMX, som ble arrangert i Tuusula noen mil nord for Helsingfors lørdag. Niklas Halvorsen og Phillip Olafsen stod for de beste norske prestasjonene, med 4. plass henholdsvis i senior og junior.

Konkurransene gikk på en flott, ny BMX-bane som var integrert i et større sportsanlegg.

I herrer senior deltok også verdenstoppene Sylvain Andre fra Frankrike og sveitsiske Cedric Butti, og de dominerte rittene. De deltok selvsagt ikke i nordisk mesterskap og dermed var det danske Magnus Dyhre som ble nordisk mester.

Dansk dominans var det også i kvinner senior elite, der alle tre utøverne kom derfra. Best var Malene Sørensen.

Som vanlig på BMX-stevner var det god stemning, og mesterskapet ga god erfaring både for eliteutøverne og de yngre norske deltakerne.

I de øvrige klassene ble det 3. plass til Nicklas Lindquist Haugen i Menn 17+, med Sixten Emil Mørch Simonsen plasseringen bak. Tuva Fjotland var alene i sin klasse Jenter 16, mens det ble 2. og 3. plass til Ylva Berfjord og Thea Karoline Øvrevåge i Jenter 13 år. På pallen kom også Joakim Borgenhov med en 3. pass i Gutter 11 år.

Neste års nordiske mesterskap går i Latvia, før det er Norges tur til å arrangere igjen i 2024. Dette mesterskapet går antagelig i Sviland eller Råde, som er stedene hvor anlegget holder nødvendige spesifikasjoner.

Foto: Heikki Osaka/Jonna Keskiaho/Pyry Pietiläinen/Antero Piekiäinen

Publisert 09.08.2022

Se alle resultater HER

Marlene Sørensen og Magnus Dyhre fra Danmark ble nordiske mestre i seniorklassene.

Marlene Sørensen og Magnus Dyhre fra Danmark ble nordiske mestre i seniorklassene.