Dalatråkken MTB Festival 2023

I helgen ble NorgesCup 10 og 11, Dalatråkken MTB Festival, arrangert av Brumunddal SK.

På lørdag stod det rundbane på planen, og først ut var som vanlig de aller yngste. Med store smil og høy fart satte de standarden for dagen og de eldre rytterne. Det hadde regnet godt igjennom store deler av natten, så løypen bød på ekstra utfordringer denne morgningen, som rytterne selvfølgelig tok på strak arm.

Når klokken nærmet seg 12 dukket solen frem og 29 spente ryttere stod på start. Rytterne skulle kjøre fem runder i rød løype, en løype bestående av flere hopp, en stor rockarden, doserte svinger og smale, gjørmete terrengpartier. Ut på deres fjerde runde fulgte rytterne hverandre tett, men Knut Røhme fra Romeriksåsen SK og Emil Hasund Eid fra Kloppa Off Road Klubb / HUNTON HARD ROCX ledet rittet. Bak dem lå William Handley fra Tangen Watt & Oksygen Cykleklubb, Ole Sigurd Rekdahl fra Halden CK / KMC MTB Racing Team og Sondre Rokke fra IF Frøy. Samtidig som gutta i front kjempet om førsteplassen, kjørte de tre gutta bak hardt for å prøve å sikre seg tredjeplassen. Når det var under en halv runde igjen til mål lå Knut Røhme og Emil Hasund Eid like tett, mens Sondre Rokke hadde fått en liten luke ned til William Handley. Det nye målområdet reduserte oppløpet betraktelig, og med mindre plass til forbikjøring rett før mål ble det avgjørende å være først opp siste bakke. Som tidligere i år viste Knut Røhme at han blant annet også er eksplosiv og sørget for å ha den viktige posisjonen rett før målgang, og krysset målstreken først. Emil Hasund Eid ble nummer to, mens Sondre Rokke holdt unna og sikret seg tredjeplassen.

Like etter elitens start gikk også starten for menn junior. Et stort startfelt stod og tråkket over gressplassen på Veldre Sag. Uheldigvis kom noen av rytterne litt for tett, og flere fikk en trøblete start med velt. En som fikk en flott start på rittet var Sigurd Stubberud fra Soon CK, som syklet ut på sin andre runde i tet, etterfulgt av Birk Strand Rønnestad fra Lillehammer CK, Marius Aune fra Lørenskog CK og Sivert Ekroll fra Tangen Watt & Oksygen Cykleklubb. Ut på den siste runden hadde Sivert Ekroll kjørt seg opp til Soon-gutten i tet, og de to hadde fått en solid luke ned til resten. Nå gjaldt det å holde tunga rett i munn, og det var ingen tom for feil. Nattens regn hadde gjort løypen ekstra glatt, noe Sivert Ekroll fikk kjenne på i det han mister grepet under dekkene og går i bakken. Uhellet gir Sigurd Stubberud de meterne han trenger og kjører knallsterkt den siste runden. Han kunne til slutt strekke hendene i været og juble for seier i menn junior. Sivert Ekroll ble nummer to foran Birk Strand Rønnestad som kjører nok et godt ritt.

13:25 var det resterende kvinner sin tur til å teste rød løype, heriblant både junior og senior. Etter en runde lå Berit Nordsæter Resell fra Lillehammer CK i front, tett fulgt av Oda LaForce fra IF Frøy og juniorjentene Lisa Kristine Jorde fra Tangen Watt & Oksygen Cykleklubb og Malin Karlsen fra Soon CK. Etter to runder var kvartetten splittet, og Lisa Kristine Jorde lå nå i tet, foran Berit Nordsæter Resell. Minuttet bak lå de to gule ledertrøyene sammen. Etter tre lange runder krysset junior-jenta målstreken først av alle startende, og tok seieren i kvinner junior. Bak henne kom Malin Karlsen inn til en sterk andreplass etter å ha yppet med senior-jentene nok en gang. Sara Bergsholm Hoven fra Romeriksåsen SK kom på en sterk tredjeplass. På dette tidspunktet hadde Berit Nordsæter Resell fått en god luke ned til konkurrentene, med én runde igjen. Hun holdt seg på sykkelen og det var ingen som klarte å tette luken hun hadde opparbeidet seg. Strålende fornøyd krysset hun målstreken til seier i kvinner senior. Nummer to ble Oda LaForce foran Sigrid Andrea Fløgstad fra Moss SK som ble nummer tre.

En innholdsrik og fartsfylt dag var over, og rytterne gjorde seg klare for søndagens kortbaneritt.

På søndag var været litt annerledes, og sola var gjemt bak regnfulle skyer. Det stoppet likevel verken ryttere eller støtteapparat, som stilte opp i støvler og regntøy og var klare for dagen. Første start gikk klokken 09:00, og gårsdagens gressplen var nå gjort om til en stor vanndam, noe de yngste likte svært godt. Tøffingene tråkket på og lot seg ikke stoppe!

11:30 stilte menn senior seg nok en gang til start, og vannet sprutet oppover når de dro ut på sine seks korte runder. Sondre Rokke fikk en knallgod start og en luke ned til resten av gjengen allerede på den første runden. Ledelsen holdt han til rittet var halvkjørt, da blant annet gårsdagens vinner, Emil Hasund Eid og Martin Eckmann Farstadvoll fra IF Frøy tettet luken. Ut på den siste runden dannet de en kvartett, med et par sekunder ned jagende ryttere. Her var ingenting avgjort før de kjørte inn mot den siste bakken. Knut Røhme satte nok en gang inn støtet og fikk den luken han trengte for å ta helgens andre seier. Bak han kom Martin Eckmann Farstadvoll på en sterk andreplass. Det ble et skikkelig spurtoppgjør om tredjeplassen, men det var Sondre Rokke som kapret den siste pallplassen i menn senior.

En halvtime etter seniorenes start var det igjen junior-gutta som stod på startstreken. I dag som i går tok det ikke lang tid fra kommissæren blåste i fløyta til flere av rytterne lå på gresset og fikk en bløt start på rittet. Gårsdagens pall tok ledelsen nok en gang, med både Sigurd Stubberud, Sivert Ekroll og Birk Strand Rønnestad i tet. Gutta kjørte knallhardt og ut på den siste runden skilte det to sekunder mellom gårsdagens vinner og Sivert Ekroll som jaget bak, to sekunder foran Lillehammer-rytteren. Ingen av rytterne klarte å redusere avstanden mellom seg, og Sigurd Stubberud kunne med det seile inn til helgens andre seier. Sivert Ekroll ble nummer to foran Birk Strand Rønnestad.

Et litt mindre startfelt syklet ut på sine runder når kvinner senior og junior var i gang. Som i går tok Lisa Kristine Jorde teten i juniorklassen og etter halvkjørt ritt hadde hun en solid luke på nesten tjue sekunder til Malin Karlsen som jaget bak. Også i dag ble det litt vann mellom båtene, men Sara Bergholm Hoven hadde tatt et godt grep om tredjeplassen. Jentene kjørte hardt igjennom hele rittet, og Lisa Kristine Jorde krysset målstreken til nok en seier denne helgen. Resten av pallen var også lik som på lørdag, med Malin Karlsen på andreplass og Sara Bergsholm Hoven på en fin tredjeplass. Blant seniorjentene var det også blitt en del vann mellom båtene når de dro ut på sin siste runde. Berit Nordsæter Resell lå i front, foran Sigrid Andrea Fløgstad som igjen lå et lite stykke foran Oda LaForce. Luken ned til konkurrentene bare økte, og nok en gang denne helgen var det ingen som kunne hindre Berit Nordsæter Resell fra å ta seieren i kvinner senior. Det vil også si at hun nå leder NorgesCupen sammenlagt og overtar den gule ledertrøyen. Nummer to på søndagens kortbaneritt ble Sigrid Andrea Fløgstad foran Oda LaForce som ble nummer tre.

En stor takk til Brumunddal SK som arrangerer et flott sykkelritt. Som rutinerte arrangører har det vært positive tilbakemeldinger etter helgen og store smil blant rytterne. Neste NorgesCup er Oslo Terrengsykkelfestival som arrangeres 2. og 3. september av IF Frøy. Vell møtt!

 

Link til resultater lørdag:

https://live.eqtiming.com/67221#result:257482-944096-1245751-1-1-

Kvinner junior:

 1. Lisa Kristine Jorde, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 2. Malin Karlsen, Soon CK
 3. Sara Bergsholm Hoven, Romeriksåsen SK

 

Kvinner senior:

 1. Berit Nordsæter Resell, Lillehammer CK
 2. Oda LaForce, IF Frøy
 3. Sigrid Andrea Fløgstad, Moss CK

 

Menn junior:

 1. Sigurd Stubberud, Soon CK
 2. Sivert Ekroll, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 3. Birk Strand Rønnestad, Lillehammer CK

 

Menn senior:

 1. Knut Røhme, Romeriksåsen SK
 2. Emil Hasund Eid, Kloppa Off Road Klubb / HUNTON HARD ROCX
 3. Sondre Rokke, IF Frøy

 

Link til resultater søndag:

https://live.eqtiming.com/67222#result:257498-944141-1257081-1-1-

 

Kvinner junior:

 1. Lisa Kristine Jorde, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 2. Malin Karlsen, Soon CK
 3. Sara Bergsholm Hoven, Romeriksåsen SK

 

Kvinner senior:

 1. Berit Nordsæter Resell, Lillehammer CK
 2. Sigrid Andrea Fløgstad, Moss CK
 3. Oda LaForce, IF Frøy

 

Menn junior:

 1. Sigurd Stubberud, Soon CK
 2. Sivert Ekroll, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 3. Birk Strand Rønnestad, Lillehammer CK

 

Menn senior:

 1. Knut Røhme, Romeriksåsen SK
 2. Martin Eckmann Farstadvoll, IF Frøy
 3. Sondre Rokke, IF Frøy

 

Publisert: 21.08.2023

Tekst: Henriette Götz

Bilder: Jan Aasgaard

Pallen kvinner senior

Pallen kvinner senior

Sigurd Stubberud og Sivert Ekroll

Sigurd Stubberud og Sivert Ekroll

Berit Nordsæter Resell

Berit Nordsæter Resell

Tre blide gutter etter lørdagens rundbaneritt

Tre blide gutter etter lørdagens rundbaneritt

Lisa Kristine Jorde

Lisa Kristine Jorde