Dag Erik Pedersen har gått bort

I går fikk vi den triste beskjeden at en av sykkelsportens store profiler hadde gått bort. Han skulle ha blitt 65 år i midten av juni.

Dag Erik Pedersen startet sent med sykling, og var ikke noe utpreget talent, men han hadde vilje og guts til å legge ned det arbeidet som var nødvendig for å bli skikkelig god. Han har vært medlem i både Grenland Sykleklubb, Larvik Sykleklubb og Birkenes IL Sykkel. I sistnevnte klubb hadde han god støtte i sin trener Gunnar Høygilt, som nok har mye av æren for at han senere ble proffsyklist. Knut Knudsen fikk han inn i Bianchi-Piaggio laget, da han selv avsluttet sin karriere der. Pedersen var profesjonell syklist fra 1982 til 1991, og var i denne perioden på seks ulike utenlandske lag. Han har tre etappeseiere i Giro d’Italia, og rundt 40 internasjonale seiere totalt.

Utenom sin karriere i sykkelsporten, er Dag Erik Pedersen mest kjent for å ha vært sportsjournalist i NRK der han har ledet en rekke OL-sendinger, og for å ha ledet programmet Mesternes mester i 12 sesonger. I tillegg har han vunnet en rekke priser som programleder. Dag Erik har også hatt en fortid som musiker og låtskriver. Han skrev bl.a. låten «Wheels in motion», som ble brukt under Sykkel-VM i Oslo/Hamar 1993.

Den språkmektige og ubeskjedne vestfoldingen fra Helgeroa etterlater seg tre barn, kjæreste og bror. Han har tidligere hatt et kraftig hjerteinfarkt, der han ble hasteoperert.

Norges Cykleforbund takker for alt han har gitt til sykkelsporten, og for den motivasjonen han har gitt mange mennesker via sine ærlige og åpne foredrag.

 

Bildet:
Dag Erik Pedersen og Heidi Stenbock-Haakestad på jentesamling i Vestfold for 15 år siden.

 

Publisert 04.06.2024