Bronse til Søren Wærenskjold!

Bare drøye timen etter at juniorgutta kom til mål, sto menn u23 på startstreken. Der har vi fire norske ryttere på start. Hadde kvote på fem, men dessverre måtte Stian Fredheim bli igjen i Norge da han ble skadet i Gylne Gutuer i starten på september. På grunn av logistikk og visum var det ikke mulig og erstattet han. De fire norske rytterne er Per Strand Hagenes (Sandnes SK/Jumbo-Visma Development Team), Tord Gudmestad (Stavanger SK/Uno-X Pro Cycling Team), Søren Wærenskjold (Ringerike SK/Uno-X Pro Cycling Team) og Embret Svestad-Bårdseng (IF Frøy/Team Coop Sykkel).

I høljregnet trillet 130 ryttere ut på den 169.8 (2520 høydemeter) lange fellesstarten, hvor det er 10 runder i samme runde som vi ble kjent med under juniorfellesstarten. U23 gutta skal altså 10 ganger opp Mount Pleasant, 1.1km med 7.7 % stigning. Første gang opp bakken går det kontrollert for seg, men det er tøft nok for noen og måtte slippe noen meter opp bakken. Men man så på juniorfellesstarten at det er mulig å kjøre inn i utforkjøringene og flatene videre etter bakken.

Ved målpassering etter første runde begynte det å etablere seg et brudd. 5 ryttere fikk en luke, og flere jaget bak. Alle de norske rytterne kom seg trykt gjennom første runde, men ingen kom med i bruddet. Belgia, Tyskland, Tsjekkia, Frankrike og Sveits var representert i bruddet. Miholjevic fra Kroatia gjorde et forsøk på å komme seg opp til bruddet – noe han lyktes med. Ved inngangen til Mount Pleasant hadde bruddet drøye 50 sekunders ledelse på hovedfeltet. Bruddet fikk satt seg og midtveis på tredjerunde hadde de seks en ledelse på 2 min og 50 sekunder.

Femte gang opp Mount Pleasant kjøres det hardt i hovedfeltet, og da viser Embret Svestad-Bårdseng at han har gode bein idag. Med det kjøret i bakken tar hovedfeltet litt innpå bruddet, men ved passering halvveis var avstanden fortsatt 2 min og 50 sekunder. Våre norske håp satt fint med i hovedfeltet halvveis. Italienerne satte fart sjette gang opp Mount Pleasant, og Embret Svestad-Bårdseng hadde ingen problemer med å følge. Med det kjøret til italienerne tok de kjapt et minutt innpå bruddet. Hovedfeltet strekkes ut, og det ble noen mindre grupper bakover i hovedfeltet. Ut på tredje siste runde er bruddet ned i 25 sekunder. De norske begynte å vise seg mer og mer frem i feltet. Tord Gudmestad bidro med å tett luke til en dansken Andresen som prøvde på et støt. Deretter fortsatte norsken og dansken å kjøre sammen og de fikk en luke ned til hovedfeltet. Samtidig er Svestad-Bårdseng nede i en velt. Tord får det tungt med å henge på danske opp Mount Pleasant, og bruddet blir delt i to.

Ut på nest siste runde var det tre ryttere igjen i teten, 27 sekunder før hovedfeltet. I hovedfeltet støtes det, og Tord Gudmestad tetter luker. Søren Wærenskjold og Per Strand Hagenes satt fint med i hovedfeltet på det tidspunktet. Embret Svestad-Bårdseng lå 52 sekunder bak ved passering siste runde, etter en velt tidligere. Opp bakken siste gang splittes det opp i flere grupper, men de to i tet holder avstanden Avstanden var opp mot 25 sekunder på det meste. Søren og Per satt med i feltet over bakketoppen, hvor Per Strand Hagenes kjører hardt for å tette luken til de to i tet. Søren satt med feltet over toppen og det blir et jag for hovedfeltet for å ta igjen de to i tet. De klarer akkurat ikke å ta igjen de to i tet. Yevgeniy Fedorov fra Kazakhstan vinner foran Mathias Vacek fra Tsjekkia. I spurten on bronse er vår Søren Wærenskjold sterkes, og Norge tar bronsen! Per Strand Hagenes blir til slutt nr. 13.

Gratulerer med et strålende mesterskap og to medaljer!

Publisert 23. september

Embret Svestad-Bårdseng, Tord Gudmestad, Per Strand Hagenes og Søren Wærenskjold

Embret Svestad-Bårdseng, Tord Gudmestad, Per Strand Hagenes og Søren Wærenskjold