Bonanza i podiumsplasser for norske ryttere

Helgen 12.-14. april var det mange norske utøvere i sving ute på internasjonale ritt, både på landevei, terreng, bane og BMX. Vi håvet inn en etappeseier og fem 3. plasser på ulike arenaer.

Landevei

Ingvild Gåskjenn (Liv AIUla Jayco) tok en suveren tredjeplass i helgens Amstel Gold Race. Dette var hennes første podiumsplass i et World Tour ritt. Marianne Vos vant, med Lorena Wiebes på andreplass, så det var ingen hvem som helst hun fightet mot. Les mer om Ingvilds ritt HER

Team Coop-Repsol er i draget om dagen, og i helgen ble det først en 3. plass til Storm Ingebrigtsen på tredje etappe av Tour du Loir-et-Cher i Frankrike, med påfølgende etappeseier for André Drege på siste etappe.

Jørgen Nordhagen ble nr. 3 i Liege-Bastogne-Liege for Team Visma/Lease a Bike Development i helgen (U23).

Bane

Anita Yvonne Stenberg deltok på Nations Cup i Milton, Canada i helgen, der hun dro i land en super tredjeplass i øvelsen Elimination. I Omnium ble det en samlet 12. plass, med beste plassering på tempo med en 7. plass.

 

Terreng

Sondre Rokke viste at han var å regne med på verdenscupen i terrengsykling i Brasil i helgen. På fredagen tok han en strålende tredjeplass i kortbane (XCC), og en sjuendeplass lørdag på rundbane (XCO). Ikke verst for en nordboer i en utrolig varme, som brukte mye tid på nedkjøling både før og under rittet. Les mer om Sondres ritt HER

 

BMX

Også i BMX var det opptur for brødene Elias og Noah Meland i helgen. De kom begge til finale og ble nr. 8 i sine respektive klasser under Europacupen i Tsjekkia. Dog ble det en nedtur for Noah med fall og sykehusopphold, men vi heier på at han er i slag til EM i Verona i slutten av mai.

 

Vi gratulerer alle med kjempemessige resultater, og ønsker masse lykke til utover i sesongen!

Bildet øverst: Ingvild Gåskjenn i Amstel Gold Race.

 

Publisert 15.04.2024

André Drege i Tour du Loir-et-Cher

André Drege i Tour du Loir-et-Cher

Anita Yvonne Stenberg i Nationscup

Anita Yvonne Stenberg i Nationscup

Sondre Rokke i World Cup

Sondre Rokke i World Cup

Noah Meland i Europacupen

Noah Meland i Europacupen