Bodø CK er stolt arrangør av NM Landevei 2024

Norges Cykleforbund kan offentliggjøre at Bodø Cykleklubb (Bodø CK) er tildelt Norgesmesterskapet i Landeveissykling i 2024. Mesterskapet vil arrangeres 20-23 juni 2024. Dette spennende arrangementet vil samle landets beste syklister i en langhelg hvor foreløpig er plan om å arrangere tempo for alle klasser, inkl. para og fellesstarter for junior, u23 og elite! Det er et stort ønske fra Bodø CK om å arrangere egen fellesstart for Kvinner u23, men gjenstår en del planlegging og kartlegging før det blir tatt en avgjørelse. Sykkelpresident og leder av NM-komiteen Bodø CK, Jan Oddvar Sørnes, kan si at rytterne som deltok på NM tempoen i 2016 vil kjenne igjen i tempoløypa som ble brukt da.

Bodø CK, som har en lang historie med å arrangere vellykkede sykkelritt, har gleden av å ta på seg rollen som vertskap for NM Landevei 2024. De arrangerte NM landevei for junior og elite sist i 2016. Mesterskapet er tradisjonelt et høydepunkt i sykkelkalenderen for alle syklister, og Bodø ser frem til å imøtekomme deltakere og tilskuere fra hele landet.

Neste år er Bodø europeisk kulturhovedstad. Dette er en flott mulighet for Bodø og hele regionen å vise frem sin gjestfrihet og lidenskap for sykling. «Samarbeidet med Arctic Race of Norway har vært avgjørende for at Bodø CK tar på seg NM sykkel landevei i 2024.  Vi nyter godt av både deres kompetanse og utstyr, på lik linje med mesterskapet i 2016». Sitat Jan Oddvar Sørnes

Rittet gir syklister muligheten til å vise frem sitt talent og styrke i en rekke disipliner. Det er også en flott mulighet for publikum å komme tett på sine favorittsyklister og oppleve spenningen i landeveissykling på nært hold. «Bodø CK ser også på dette arrangementet som en unik mulighet til å øke rekrutteringen i egen klubb og i regionen.  Vi ønsker flere barn- og unge i klubben og kan tilby lånesykler, i trygge anlegg, og en god og sosial møteplass for trening og hygge». – Sitat Jan Oddvar Sørnes

Stephen Fu, styrelederleder av Bodø CK, hadde følgende å si etter tildelingen av mesterskapet: «Sykkel er kultur. Et NM på landevei i forbindelse med Bodø 2024 som Europeisk kulturhovedstad vil fremme allmenn interesse for sykkel, Bodø og landsdelen. Det vil bli et mesterskap i spektakulære omgivelser og markedsføre sykkelinteressen i Bodø, Nord Norge langt utenfor landets grenser. Vi vil også legge vekt på å arrangere et grønt NM med tanke på bærekraft med minst mulig miljømessig fotavtrykk!»

Tildeling av NM gateritt og lagtempo vil det bli publisert info om senere.

Hovedbilde fra NM i 2016.

Publisert 02.11.23