BMX Europacup i Nederland

Kun 4 uker etter at VM ble arrangert på samme bane, var Sebastian Aslaksrud (Råde BMX) og Niklas Halvorsen (Moss BMX) tilbake på start i eliteklassen i Europacupen denne helgen. Første års junior, Phillip Olafsen fra Gressvik BMX, var også med på tur, og dette var hans første Europacup i juniorklassen.

Helgen startet knalltøft fra første runde, men Sebastian og Niklas brukte det de lærte og erfarte i VM til å kjøre sterkere runder.

I et forsøk på å avansere videre, kjørte Niklas en vågal siste sving som uheldigvis endte med at han sklei ut og måtte en liten tur på sykestua. Han stilte likevel i LCQ (Last Chance Qualifier) i forsøk på å komme seg videre, men det ble for tøft med en sår kropp.

Sebastian viser styrke ut starten og henger med de beste ned startbakken, han kriger bra i feltet, men ender på en 5. plass i 1/8-finalen og klarer da akkurat ikke å komme seg videre.

Phillip kjører gode og stabile runder og kommer seg til sin første kvartfinale på søndag, noe han ser seg selv godt fornøyd med på en tur med mye god læring og viktige erfaringer.

Med på tur som super reiseleder og lagleder var Kjell Ivar Larsen, det dannet den perfekte rammen rundt en fin tur til Nederland.

I tillegg var det to ryttere med i Challenge klassene (aldersbestemt). Jon Dennis Johannessen (15) og Tobias Helmsgård (14) fra Sandnes BMX, synes det hadde vært en god opplevelse å konkurrere i Papendal.

Alle foto: Nico van Dartel

Publisert 29.09.2021

 

Niklas Halvorsen

Niklas Halvorsen

Sebastian Aslaksrud

Sebastian Aslaksrud

Phillip Olafsen

Phillip Olafsen

Niklas

Niklas

Phillip

Phillip

Sebastian

Sebastian

God stemning under oppvarming.

God stemning under oppvarming.