BMX Europa Cup 7 og 8 i Tsjekkia

NCF Talent Team og Club Team Norway stilte med totalt 10 utøvere i Tsjekkia helgen 27.-28. mai.

Benatky bød på en spennende og fartsfylt bane som ga gode norske resultater.

For Talent Team kjørte Elias Casanovas Meland inn til 1/8 del finale lørdag og søndag. Søndagen gikk han i et velt ut av starten, noe som satte en stopper for videre avansement.

Noah Casanovas Meland og Jakob Tangen Kyllesø leverer årsbeste i klassen 15/16 år. Noah kjører seg inn til topp 16 plassering begge dager og er tredje beste 15-åring i et meget sterk felt. Jakob kjører inn til topp 32 begge dager og plasserer seg innenfor de åtte beste 15-åringene i feltet.

Solide resultater som lover godt mot kommende mesterskapsperiode.

Når det gjelder Club Team Norway utøverne, leverer Vegard Vaule Milenkovic finale og en 8. plass i klassen Menn 17-24. Det blir spennende å følge Vegard i 2024 når han tar steget over til U23 klassen.

Sebastian Aslaksrud og Martin Fatnes leverer årsbeste med semifinale og kvartfinale i henholdsvis Elite Menn og U23 klassen.

Utøverne viser utvikling og tempoet begynner og komme, spesielt for våre yngste Talent Team utøvere, når de nå beveger seg inn i toppen av sine klasser. Dette er noe BMX-Norge ikke har sett på lenge, så vi ser frem til årene som kommer. Resultatene er også et bevis på at landslagstrener Tore Navrestad har guidet de yngre utøverne i riktig retning.

BMX Talent Team takker også sine nye sponsorer for god støtte under turen. Envirex, Ecit og Erland Care Protective Skin. Husk og følge BMXlandslaget på Instagram for oppdateringer under ritt.

PS: Noah skadet seg under trening kort tid etter Tsjekkia og er ute resten av 2023 sesongen. Vi ønsker Noah god bedring og god opptrening, og ser frem mot 2024.

 

Se alle resultater HER

Bildet i topp: Noah Casanovas Meland

 

Publisert 07.06.2023

 

Jakob Tangen Kyllesø med årsbeste i Tsjekkia

Jakob Tangen Kyllesø med årsbeste i Tsjekkia

Elias Casanovas Meland

Elias Casanovas Meland