Bli med på rittene i Jokerserien!

Nå er det på tide å melde seg på rittene i Jokerserien for ungdommer fra 10 til 16 år. Første sykkelfest blir i Holmenkollen lørdag 13. og søndag 14. mai.

Jokerserien for ungdom består av sju ritthelger, og i tillegg kommer Jokermesterskapet, Rittene er blant de viktigste arrangementene for barn og ungdom som ønsker å satse på landevei. Sikkerhet er ekstra viktig for alle arrangørene, slik at det skal være trygt for rekruttene å sykle på landeveien.

– Vi er glade for å ha med Joker på laget slik at vi kan gjennomføre dette rekrutteringstiltaket. De skaper aktivitet for fremtidens norske toppsyklister til landeveien. Takk også til dyktige arrangører som stiller opp, sier visepresident Kjersti Størset i Norges Cykleforbund.

Første arrangement går i Holmenkollen lørdag 13. og søndag 14. mai i regi av IF Frøy. Her brukes rulleskitraseene i riksanlegget – så rittet er helt fritt for biler. Øvelsene er utradisjonelle og spennende. Lørdag er det temporitt/prolog og sprint etter mønster fra terrengsykling og langrenn. Søndag er det eliminasjonsritt, som er intensivt og morsomt.

– Vi har laget et rittkonsept for fremtiden, i trygge opplevelser og på et avgrenset område. I år har vi også klasser for juniorer – som et rankingritt – og knøtteritt for de aller yngste. Vi håper på god påmelding fra alle deler av landet – som en knallstart på Joker-ritt sesongen.

Det sier Jørn Michalsen, som er rittleder for Holmenkollen sykkelfestival.

Påmelding skjer via denne lenken – den er felles for alle tre rittene:
Holmenkollen Sykkelfestival (froy.no)

Etter åpningshelgen går det slag i slag for Jokerrittene. Jokermesterskapet/UM i Levanger 17. og 18. juni blir naturligvis et høydepunkt.

For oversikt og påmelding til resten av rittene, se denne lenken under.

https://sykling.no/nyheter/arets-joker-ungdomsritt-er-klare-2/

 

Bildet i toppen: Den ikoniske bakken i Holmenkollen er kulisse for rittene i Jokerserien 13. og 14. mai. Foto: Tobias Strøm

 

Publisert 25.04.2023