Bli kjent med: Thomas Dahlsrud

Hvis man bare skal bruke et ord om Thomas Dahlsrud, må det bli «jovial». Han har en utrolig evne til å se folk, være interessert i det du driver med og skape et godt arbeidsmiljø. Thomas er en av de få som på en pen måte kan be deg dra dit pepper’n gror – og du gleder deg til turen.

Etter videregående skole på NTG, fikk Thomas sin første arbeidserfaring som hjelpetrener på Norges Toppidrettsgymnas, og deretter som biloppretter før han startet i en 50% stilling hos NCF i 2001. Stillingen ble gradvis øket til 100% over en 3-års periode. Thomas syklet aktivt både landevei og terreng frem til sensommeren 2000. Da hadde han et fall i nordisk mesterskap i terrengsykling som medførte nakkebrudd og lengre tids rehabilitering. Dette gjorde at han hadde mye migrene og ble fort sliten en ganske lang periode. Heldigvis fikk han god behandling og etter hvert ble arbeidsdagene mye enklere å håndtere.

På kontoret har han ansvar for den generelle service-oppfølgingen når medlemmer henvender seg. Han er også sjef over lisensene og idrettens administrative systemer, i tillegg til å jobbe mot klubber, regioner og grenutvalgene for sykkelkross, bane og landevei. Thomas sier aldri nei til å gjøre ekstra oppgaver som ikke står i stillingsbeskrivelsen.

-Jeg brenner for livslang idrett, sier Thomas. Sykling skal være en artig fritidsaktivitet, og jeg håper jeg kan bidra til det ved å være tilgjengelig og opplysende på en positiv måte for alle som tar kontakt med oss på kontoret, sier han. -Det å jobbe med frivillige ildsjeler som virkelig brenner for det de gjør er inspirerende og gir god energi tilbake, avslutter han.

Thomas er nok den på kontoret som er aller mest i bevegelse. I barndommen hadde han konstant olje nederst på høyre bukseben og sølesprut oppover ryggen. Det gir en visuell beskrivelse av en som tidlig var glad i frihetsfølelsen ved sykling. – Jeg husker at jeg spesielt på vinterstid som ungdom, etter som vanlig å ha syklet så fort jeg kunne til skolen, satt og svettet i t-skjorten mens de fleste andre i klassen satt med jakke og topplue og frøys. Den dag i dag sykler han fortsatt til jobb, og han elsker å være i aktivitet utendørs med folk han er glad i – venner eller familie.

Vår sportskoordinator synes også det er mye god energi i musikk, og i heimen er det ofte lyd på i huset i Bærum, der han bor med kona Silje og barna Nora på 12 og Snorre på 10 år.

Thomas er en rolig type, men opplagt forskjellsbehandling, forutinntatthet eller misbruk av makt kan han bli provosert av. -Heldigvis gir aktivitet meg så mye positivitet som gjør at livet leker, smiler han. Skulle han ha valgt et reisemål, ville han tatt med venner og familie på et etapperitt på sykkel, gjerne sør i Europa hvor det er godt og varmt. Eventuelt ville han reist en plass han kunne børstet støv av windsurfing-ferdighetene sine.

Hva hadde du gjort om du vant 10 millioner?, spør vi også Thomas om – og svaret er at han ville fortsatt å leve som nå. Ikke noe ekstra luksus der, altså. Vi ser jo konturene av det fra han som har spist en boks med makrell i tomat hver dag siden midten av 90-tallet.

Publisert 08.03.2023