Bli kjent med: Stavanger Sykleklubb

Pandemien som herjer Norge og verden har ikke i nevneverdig grad lagt demper på aktivitetsnivået til Stavanger Sykleklubb. De jobber hardt for å finne gode treningsalternativer i en krevende periode for sine mange utøvere. Klubben har fått frem ekstremt mange gode ryttere gjennom årene, og det er ikke tilfeldig. Stavanger SK har 130 medlemmer og aktive utøvere i alle aldre og på alle nivåer. Visste du at yngste rytter i klubben bare er 4 år, og den eldste 81 år?

Stavanger SK er en av landets eldste sykkelklubber med sine 83 år på baken. De driver stort sett med landeveissykling og har eget klubbhus. Klubbens ryttere er et fast innslag i den storslagne jær-naturen i Rogaland. Under pandemien har de vært kreative og holdt tempoet oppe i bl.a. Zwift konkurranser. Her har spesielt de yngre vært veldige aktive. Klubben har også arrangert temporitt med god avstand mellom hver startende. Nå i vinter har de yngste hatt både skøyte-lørdag og ake-lørdag.

Og det stopper ikke der. Klubben har også hatt surfekurs og gjennomført sin egen variant av mesternes mester. Den tradisjonsrike juletrefesten i klubben ble arrangert på Teams. Stavanger SK prøver så langt det lar seg gjøre å gjennomføre sine faste aktiviteter. Nå i vinterhalvåret er  onsdagstreningene innebandy, noe som er kjempepopulært og veldig gøy! Her møtes syklister i alle aldre og trener sammen innenfor de smittevernreglene som gjelder.

Alle disse aktivitetene er med på å skape det gode miljøet klubben har. For Stavanger SK er det viktig å bygge god kultur, det gjør dem sterkere sammen.

Beach Boys (and girl) på surfekurs

Beach Boys (and girl) på surfekurs

I løpet av årene har Stavanger SK arrangert mange sykkelritt og gitt et tilbud til både regionale og nasjonale syklister. I 2021 vil de arrangere flere populære ritt, bl.a. «Rogaland 3-dagers» – som samler unge syklister fra hele Norge. I tillegg arrangerer de «Repsolmila» og skal gjennomføre «Veidekkecup», som består av 6 ritt i løpet av sesongen.

Stavanger SK har mange dyktige utøvere i klubben sin og de er like stolt over alle som en! Kanskje er de litt ekstra stolt når Alexander Kristoff vinner en etappe i Tour de France eller Susanne Andersen plukker en seier internasjonalt. Det er lett å ramse opp gode landeveissyklister fra Stavanger SK – vi nevner i fleng; Sven Erik Bystrøm, Martin Bugge Urianstad, Eirik Lunder, Nora Tveit, Erlend Blikra, Simen Evertsen Hegreberg, Pernille og Karsten Feldman Larsen, Fredrik Bjordal og Tord Gudmestad. Resultatene har heller ikke ventet på seg. Klubbens ryttere har medaljer både i UM, U23 NM, NM, EM, VM og i Tour de France! Det er det ikke veldig mange sykkelklubber som kan skryte av.

Nora Tveit med NM-medalje

Nora Tveit med NM-medalje

August og Lars Johan synes det er helt allright i SSK

August og Lars Johan synes det er helt allright i SSK

Klubben er like utålmodige som andre sykkelklubber på å kunne få en god sesong i 2021, og de gleder seg enormt til de kan få sykle ritt igjen. I Rogaland har de i tillegg enda litt mer å glede seg til når velodromen på Sola Arena står ferdig til sommeren. Dette er en bane Stavanger SK hyppig kommer til å trene på – og de ser frem til å bryne seg i konkurranser med landets bane- og landeveissyklister om ikke lenge.

I Stavanger Sykleklubb har de mottoet; «Ingen snarveier. Bare hardt arbeid og litt råskap!». Med den tøffe visjonen er det ikke rart de fostrer noen landets beste landeveissyklister.

 

Dere finner Stavanger SK på Instagram: @Stavangersk og på deres Facebookside under Stavanger Sykleklubb. 


Publisert 23.02.21