Bli kjent med: Kristiansands Cykleklubb

Årets idrettslag i Sør og ivrige arrangører!

Gratulerer Kristiansands Cykleklubb!

I november 2021 ble klubben kåret til Årets Idrettslag på Idrettsgallaen Sør.
Sørlandets eldste og største sykkelklubb som ble stiftet i 1934, har holdt koken både på høy og lav intensitet. Fra 2019-2021 har intensiteten definitivt vært høy, tross alle begrensninger pandemien har satt. Klubben har 546 medlemmer, og er dermed blant de ti største sykkelklubbene, av over 400 i Norge.

Ved sesongslutt 2021 hadde Kristiansand CK arrangert 27 av de totalt 32 offisielle sykkelrittene som var satt opp i Agder! Ritt som setter fotavtrykk på Sørlandet og får godt med oppmerksomhet i hele Agder, med sine mange hundre deltakere og frivillige. Vi kan trekke frem «Color Line Tour» på 210 km, og i 2021 arrangert for 35. gang, og Sørlandet Petit Prix som arrangeres i samarbeid med Grimstad SK. Her var det med 175 deltakere i år i alderen 6-16 år. I tillegg arrangerte de både NM Landevei, NorgesCup i Sykkelkross og mange ritt for barn, unge og voksne i ulike grener.

Klubben er særs sterk på bredde og aktiviserer høyt hele året; de har treninger fordelt på både landevei, terreng og utfor/enduro. Her er både barn, ungdom, junior, senior, elite, para og voksne hjertelig velkommen. De har også egen turgruppe, inkludert Pedalpigane.

Grenen Enduro vokser raskt og er populær i Kristiansands CK.

Grenen Enduro vokser raskt og er populær i Kristiansands CK.

Kristiansands Cykleklubb er en av fire klubber i sykkelsporten som har daglig leder i klubben sin. Ikke så vanskelig å holde høyt tempo når man har en heltidsansatt, tenker du kanskje, men en skarve sjel kan ikke få gjort alle gjøremål alene. Klubben har en fantastisk gjeng med frivillige som engasjerer seg i store og små aktiviteter som klubben arrangerer, og trofaste lokale samarbeidspartnere.

Her lærer unge jenter å sykle sti, med garvede Hilde Strædet som instruktør.

Her lærer unge jenter å sykle sti, med garvede Hilde Strædet som instruktør.

«Det er de frivillige og foreldrene som er grunnen til at KCK er en av de beste arrangørene i Norge», sier Jan Fredrik Stiansen som er daglig leder. Daglig leder har ikke lyst til å bli trukket frem som drivkraften i klubben. Dette er vi selvfølgelig enig i, men vi gir uansett en god klapp på skulderen til Jan Fredrik Stiansen. En god daglig leder har mange roller og oppgaver, men først og fremst finner vi en indre glød for sykkelsporten hos Jan Fredrik. Hans daglige gjøremål skal bidra til å sikre klubbens positive utvikling på området trening og arrangement for både unge og voksne. Men det inkluderer også trenerutvikling, kontakt med frivillighetsapparatet, jevnlig dialog med kommunen og «nytt» fylke, samt økonomistyring og sponsorarbeid. Ingen tvil om at en indre drive og gode samarbeidsevner er viktige egenskaper.

Fra v. Jan Fredrik Stiansen, Ane Iversen og Bjørn Halvorsen (leder rittkomitéen). Foto: LOS

Fra v. Jan Fredrik Stiansen, Ane Iversen og Bjørn Halvorsen (leder rittkomitéen). Foto: LOS

Jan Fredrik Stiansen forteller også ivrig om at KCK har tatt på seg regionansvar for paraidretten i Sør/Vest. «Vi er glade for å kunne utvikle et godt tilbud til alle som liker å sykle. At du har en funksjonsnedsettelse skal ikke stoppe deg i å være fysisk aktiv. Dette er motivasjonen for vår innsats.» – sier Jan Fredrik. I tillegg til egne treninger for ulike grener, aldersgrupper og nivåer, samt arrangementer – har klubben også et langsiktig prosjekt som heter «NCF Sykkelskolen». Prosjektet har som mål å gi lærerike og trygge sykkelopplevelser for barn, og når mer enn 1.000 elever i 4. og 5. klasse i og rundt Kristiansand dette året. De arrangerer også en egen sommersykkelskole siste helg før skolestart for alle mellom 8-12 år.

Utøvere på

Utøvere på "Norwegian Paracycling Classic" i Kristiansand.

I mai/juni 2021 løsnet det virkelig for sykkelaktiviteten, etter et «nedstengt» Norge i 2020.
Stiansen forteller entusiastisk: «Vi fikk arrangert NM Landevei med stor suksess og med god sikkerhet i slutten av juni, ett år på etterskudd. Det ble også mulig å arrangere Color Line Tour igjen, til stor begeistring for de 726 deltakerne som kom til mål på Hovden 21. august 2021. Normalt er det rundt 1100-1200 deltakere, men etter en tøff tid, er vi fornøyde med deltakelsen. – Vi er stolte over å ha utøvere, trenere og foreldre/støtte som har reist rundt i Norge for å delta på rittilbudet, fra aldersbestemte klasser til master. Vi er også stolte av å ha utøvere i norgestoppen på landevei, terreng rundbane, utfor og enduro, i tillegg til å ha proffrytter Kristoffer Halvorsen i klubben. Og vi gleder oss allerede til sesongen 2022!»

Hilde Strædet - Norgesmester i Enduro! Foto: Kristoffer Engen

Hilde Strædet - Norgesmester i Enduro! Foto: Kristoffer Engen

«Vi har utøvere i alle aldre, med ulike ambisjoner og i ulike grener – det er et mangfold vi er stolte av og som styrker oss som klubb. Uansett om du liker å sykle på sti eller på veien, sykle ritt eller ei, skal du ha det gøy på sykkelen i klubben vår», avslutter Stiansen.

Vi vil gratulere alle i Kristiansands Cykleklubb som gjør klubben til den suksessen den er. Tittelen «Årets Idrettslag» er vel fortjent og vi ønsker KCK lykke til med alle aktivitetene også i 2022!

Følg «KCK» på Facebook og Instagram.

Foto toppbilde: Reidar Øgreid – reidar.ogreid@gmail.com

Publisert 19.11.2021

NM Landevei i Kristiansand 2021.

NM Landevei i Kristiansand 2021.

Gøy i skauen for terreng jenter 13-16 år!

Gøy i skauen for terreng jenter 13-16 år!

Brede Bang Braadland fra KCK i fint driv på NC Sykkelkross i Halden.

Brede Bang Braadland fra KCK i fint driv på NC Sykkelkross i Halden.