Bli kjent med: Eystein Thue Stokstad

Det er ikke alle som vet hvem de ansatte på forbundskontoret er, og derfor har vi laget en «Bli-kjent-med»-serie, slik at dere får et lite innblikk i hvem vi er og hva vi driver med. Først ut er generalsekretæren:

Eystein Thue Stokstad begynte i jobben som generalsekretær i Norges Cykleforbund 1. desember 2018.

Sykkelen har fulgt Eystein i hans yrkes-karriere, hvor han brenner spesielt for barne- og ungdomsrekruttering. Målsetningen er å gjøre NCF til et sentralt kunnskapsnav for våre klubber og syklister. Han vil utvikle sykkelsporten, og gjøre NCF til Norges sentrale destinasjon for sykkelsport, der vi trenger sterke bånd til klubber, skoler, regioner, bransje og søsterorganisasjoner.

Det som kjennetegner «sjefen» er at han tar en utfordring på strak arm, og kan til tider være noe utålmodig, da han liker å få ting gjort.

Det ble kun et «normalt» sykkel-år for Eystein, før pandemien slo til og hjemmekontor ble den nye virkeligheten. Nå ser vi virkelig frem mot normale år, der vi kan utvikle forbundet i tråd med tilkomsten av våre nye storstuer i Asker og Sola. Sykkelsporten trenger flere aktive medlemmer både på ritt, i klubber og i frivillige roller. Her vil anleggene som har vært skapt det siste året være viktige, da vi ser en enormt positiv utvikling i de klubbene som har klart å skape gode fysiske møteplasser.

Så hvor kommer denne generalsekretæren fra og hvordan endte han opp akkurat her i Norges Cykleforbund?

Eystein er født og oppvokst i Kristiansund, og oppdaget at det var morsommere å sykle til og fra fotballtrening enn å spille. Da startet han å sykle i Norodd IL sykkel. Siden har det egentlig ikke vært noen vei tilbake. Allsidighet på sykkelen har vært styrken, og han startet med terrengsykling, deretter landeveissykling, utfor og trial. Så han har fortsatt en oppgave med å prøve seg på BMX banen og i en velodrom.

Eystein studerte markedsføring og ledelse i Perth, Australia, og har siden jobbet som selger og innkjøpssjef i Stians Sport AS (i dag Merida Norge). De siste fem årene før oppstarten i NCF var han innkjøpssjef i XXL og hadde ansvar for sykkel og elektronikk.

-Sykkelen har fulgt meg gjennom fritid og jobb i 30 år, så da er det nok ingen grunn å slutte med det, mener Eystein.

I tillegg til å være sykkel-fantast har Eystein kone og et tvillingpar på hjemmebane, og er bosatt på Ekeberg i Oslo.

– Jeg blir ordentlig glad av positive mennesker, som har lyst til å skape aktivitet og samhold, avslutter Eystein.

 

Publisert 04.03.2023