Bli kjent med: Eiker Cykleklubb

Eiker Cykleklubb ble stiftet i 1980.  Sykkelklubben var en del av Steinberg Idrettsforening i 1979, men valgte å bryte ut og har siden vært en særklubb kun for sykling. Klubben ligger i Region TeVeBu (tidligere Buskerud fylke) og har 219 medlemmer. Eiker CK har et tilbud både på landevei, terreng, sykkelkross og fatbike.

Vår visjon er å være en klubb for alle, og vi ønsker å legge til rette for sykling uansett nivå og ambisjoner. Eiker CK skal gjennom samarbeid og kameratskap fremme mulighet for å drive organisert sykkelsport for alle interesserte i Eiker og omegn. Medlemmene skal være med på å skape et positivt miljø i klubben.

Klubben har ikke noe eget anlegg eller klubbhus, men med glimt i øyet så sier vi at vi starter alle turer på landeveien fra «Klubbhuset» som er et lite skur beregnet for handlevogner på Eikersenteret i Hokksund😊

 

Eiker CK har bevisst valgt å ikke drive med barneidrett da vår hovedaktivitet er landeveissykling. Vi kan ikke ta ansvaret langs trafikkerte veier for de yngste og mest uerfarne. Samtidig ser vi at de fleste lokale klubber i området har barneidrett for de som ønsker å sykle, og så kommer de til oss når de blir litt eldre.

Medlemsmassen i Eiker CK består av voksne kvinner og menn. Vi har medlemmer som utmerker seg spesielt i Masterscup og Masters NM. Som dere ser av bildet i toppen, har vi en stor og god jentegruppe i klubben.

 

I dette spesielle året 2020, har vi klart å opprettholde aktiviteten, om ikke fullt så mye som vi kunne ønsket. Regner med det gjelder for de aller fleste klubber. Eiker CK arrangerte Eiker Strava-Cup med stor suksess våren og forsommeren 2020. På sommeren syklet vi i mindre grupper når det var tilrådelig. I august fikk vi arrangert et populært terrengritt med god deltakelse. Terrengrittet heter «Hanekampen» for gutta og «Rypejakta» for jentene.

Se vår presentasjonsvideo av klubben vår:

Publisert 02.02.2021

Publisert 02.02.2021