Bli kjent med: Eddy Knudsen Storsæter

Eddy har ansvar for landslagene i rundbane, maraton og utfor. Han har også delvis ansvar for BMX og Sykkelkross. Vi kaller Eddy bare for «professor’n», da han er av den typen som elsker å forske og analysere – og er en smule distré.

I 2023 har han vært en del av sportslig avdeling i NCF hele ti år, men han satt også en god periode i Utdanningsutvalget i NCF og skrev kompendier til trenerkurs. Utdannelsen tok han på Norges Idrettshøgskole og arbeidserfaringen fikk han bl.a. på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum.

Han brenner spesielt for utvikling av metodikk faglig i samarbeid med OLT Innlandet/Oslo og utvikling av utøvere. Samtidig ønsker han å bygge opp et internasjonalt nettverk for å bedre forholdene til våre kommende toppidrettsutøvere. Eddy vil gjerne bidra til å etablere ryttere i den all ypperste eliten, slik at terrengsykling får den publisiteten den fortjener.

-Jeg elsker å ha lidenskapen også som jobb, sier en entusiastisk Eddy. -Jobben gir en unik mulighet til å utvikle en fantastisk idrett – og å kunne jobbe med likesinnede. Det gir mye å være sammen med utøvere som har et brennende ønske om å utvikle seg både som utøvere og personer, avslutter landslagssjefen.

Det er mange som er mye i bevegelse av de ansatte i NCF, og Eddy er intet unntak. Han liker å trene i fjellet og i skogen, på rulla og overalt ellers det går an å få inn en økt med høy puls.

Eddy var langrennsløper i ungdommen og kvelden før et renn, så han seg lei på farens iherdige røyking innendørs. Unggutten tok på seg farens gassmaske fra Heimevernet da de satt og så tippekampen, som en stille protest med ønsket om å gå fort på ski. Det beskriver nok Eddy som person i dag også – han har alltid et glimt i øyet når han vil få frem et poeng, og han tar det på sjarmen.

Eddy er et sosialt vesen, men når han skal slappe av liker han å dra på hytta med familien. Reiselysten får han stilt i jobben. Det verste Eddy vet er personer som uttaler seg før de har satt seg inn i saken, men det som gjør han mest glad er å kunne bidra til å snu en negativ trend i en persons liv til det positive.

 

Publisert 14.03.2023