Bli kjent med: CK Victoria

Når man hører klubbnavnet CK Victoria tenker man umiddelbart på store bragder i klasse damer elite landevei. Denne klubben har lagt grunnlaget for flere internasjonale stjerner, som i tillegg til å stå trofast i CK Victoria, også har gått hakket videre til Hitec Products, landslaget eller utenlandske klubber. Kanskje vi også tenker på ekspressgrupper i «Trondheim-Oslo» eller Jostein Wilmann når vi hører navnet.

Sistnevnte Wilmann var den som først tok initiativ til å stifte CK Victoria i 1985, men etter tre år var det slutt på moroa. I 1990 tok Harald Myrholt over stafettpinnen og dannet Nye CK Victoria, som etter 10 års navnkarantene igjen fikk ta i bruk klubbnavnet CK Victoria i 2000.

Klubben ønsker å drive med både breddeidrett og toppidrett, og den balansen har de klart veldig bra. I dag har de rundt 150 aktive medlemmer, der turgruppene står for 100 av dem.

 

Vi kunne ha skrevet side opp og side ned om alle nasjonale og internasjonale bragder som utøvere i CK Victoria har innkassert, men kanskje mer interessant er det å vite hvorfor utøverne vil være i klubben, og hvorfor de får så mange gode resultater.

Årets lagtempomestere 2020 - Monica, Merete og Mirijam! Foto: Kjetil Birkedal Pedersen

Årets lagtempomestere 2020 - Monica, Merete og Mirijam! Foto: Kjetil Birkedal Pedersen

Vi kan nevne at CK Victorias elitelag for damer har vunnet lagtempo i NM fire ganger – senest i 2020. I tillegg har det blitt utdelt over 30 NM-medaljer på landevei til victorianerne de siste 10 årene. Vi kan nevne Cecilie Gotaas Johnsen, Stine Borgli, Solveig Edøy, Ingrid Lorvik, Camilla Sørgjerd, Vibeke Lystad, Camilla Hornemann, Anne-Katrine Meland, Tina Andreassen, Mirijam Kjøraas, Monica Storhaug, Thrude Natholmen, Malin Eriksen, Merete Liland og Emma Skjærstad.

Det var Cecilie Gotaas Johnsen som i 2011 ønsket å starte opp en elitegruppe for damer i klubben, og Sturla Johansen ble med som primus motor og lagleder, sammen med trener John Rune Gilberg og mekaniker Egil Andersen. Damegruppa vokste fort, og snart var alle syklende satsningssugne trønderdamer med i klubben. Det gode miljøet i gruppa ble fort kjent, og etter hvert har damer fra alle kanter av Norge meldt seg inn for å kjøre med klubbdrakta til CK Victoria.

Når vi spør Sturla Johansen hvorfor han tror elitelaget for damer har blitt så populært, svarer han; «Næææ, æ veit no itj æ, men det er mye toill og fjas i gruppa, ja»! Vi har nå en anelse om hva oppskriften er når vi snakker med Sturla på telefon, for makan til humør og entusiasme skal man lete lenge etter. Johansen er dog klar på at det er mange som gjør en jobb i klubben. Foreldre og samboere står i kø for å bidra, så det er aldri vanskelig å be om hjelp. I tillegg til de nevnte i støtteapparatet, kom også Andreas Eidsli inn i 2020 for å hjelpe til på konkurranser og turer.

Damer Elite in action i 2020. Foto: Kjetil Birkedal Pedersen

Damer Elite in action i 2020. Foto: Kjetil Birkedal Pedersen

Hvert år har gruppa en januarsamling i Spania, som er et av høydepunktene i forsesongen. Under den krevende koronapandemien tok klubben tak og arrangerte rittsimuleringer 2 ganger i uken for elitejentene, der de også inviterte med noen av de sterkeste mastersyklistene. De hadde en 3 dagers samling med 3 etapper over Vågå-Øvre Årdal-Beitostølen-Vågå. Der var de hele 26 ryttere, som pent og pyntelig ble delt opp i mindre grupper iht. restriksjonene.

Det som nok gjør både damegruppa og turgruppa så gode, er at det er god stemning og høyt under taket, selv om det satses hardt for å oppnå resultater. Syklister som kommer fra andre klubber, som studerer i Trondheim eller som bare vil ha noen å sykle med, er bestandig hjertelig velkommen til CK Victorias treninger. Her trenger man ikke å være medlem for å føle seg som en av gjengen og bli tatt godt vare på. Klubben er gode på å inkludere alle og de har flere ganger vært ute og kjørt i den store verden som mixlag med utøvere fra andre norske klubber, og med utenlandske ryttere.

Turgruppa under Styrkeprøven i 2017.

Turgruppa under Styrkeprøven i 2017.

Nå skal vi ikke glemme tur – og mastersgruppa i klubben, som er meget stor. Det store målet for mange der er «Styrkeprøven Trondheim-Oslo», og hvem har ikke hørt om «Trønderekspressen»? Turgruppa ble etablert i 2009, og har bortimot 100 syklister som er med på treninger. Flere ganger har trøndergruppa vunnet lagkonkurransen i rittet, og CK Victoria har også vunnet en gang med bare victorianere på laget.

Klubben har mange gull, sølv – og bronsemedaljer i både NM, EM og VM i Mastersklassene. Ingen nevnt, ingen glemt. Ja, det er nemlig såpass mange.

Vi kan vel si at suksessoppskriften til CK Victoria er et godt miljø i klubben. Det er viktig å ta godt vare på utøverne slik at de trives. Vel så viktig for alle oss som driver med idrett, er at vi tar vare på de gode ildsjelene i klubbene rundt omkring, og aldri tar dem for gitt. Uten dem sklir hele fundamentet i idretten ut.

 

Heia ildsjelene – og heia CK Victoria!

 

 

Her finner du CK Victoria på sosiale medier:

Facebook CK Victoria

Facebook CK Victoria Damer Elite

Instagram ckvictoriaelite