Bli kjent med: Cato Karbøl

Det er ikke alle som vet hvem de ansatte på forbundskontoret er, og derfor har vi laget en «Bli-kjent-med»-serie, slik at dere får et lite innblikk i hvem vi er og hva vi driver med. Neste ut er arrangementssjefen.

Cato Karbøl startet opp i NCF som arrangementsmedarbeider på ritt, men ble raskt forespurt om å bli Arrangementsansvarlig, da den som satt i rollen ville tilbake til hjemstedet sitt. Dette var i 2016, og i 2022 fikk han tittelen Arrangementssjef.

Da Cato begynte å jobbe for Cykleforbundet, var han så blid at smilet nesten gikk rundt – og veldig hyggelig. Vi tenkte at dette nok bare var en fase og at hans sanne jeg ville dukke opp når det hadde gått noen måneder, men der tok vi feil. Cato er faktisk like blid og hyggelig i 2023, som han var i 2016. Det skal liksom ikke være mulig å ha så godt humør hele tiden.

Vår arrangementssjef vokste opp i Sauda, og det er fortsatt dit han drar så snart han har mulighet. Når han ikke er i Sauda går «Saudasangen» for full pinne, for å være sikker på at han ikke glemmer Norges vakreste plass. Cato sier selv at hvis han fikk reist hvor han ville, hadde det blitt Himalaya, og deretter straka vegen til Sauda. Nå har han etablert seg i Lier, mellom Asker og Drammen, med samboeren Viktoria.

Cato har en solid utdannelse innen idrett; en bachelor i idrett fra Universitetet i Stavanger, 1 år med organisasjon og ledelse fra Høgskolen i Lillehammer, entreprenørskolen på Boston University og Universitetet i Oslo 2015, og en master i Event Management på Høgskolen i Molde. Så det skal ikke stå på at han ikke kan teorien, og nå er han såpass garvet at han også har det praktiske inne.

Det Cato både jobber med og brenner for, er å legge til rette for gode rammevilkår for å arrangere sykkelritt i Norge. Han ønsker å være med på å skape gode arrangementer og at arrangørene blir satt mer pris på. Cato synes det er viktig å sørge for at det er et godt og sosialt miljø for gruppen som arrangerer ritt.

-Jeg er veldig privilegert som får jobbe tett med arrangørene, der det er folk som brenner for sykkelsporten og som gir mye av seg selv, sier Cato. -Det er givende å jobbe med fra kontoret, men spesielt gøy å være med der ute hvor det skjer, avslutter han.

Cato er en type som liker å være i bevegelse, enten på sykkelen, på topptur og på langrenn, løpe- eller fjelltur – og helst gjør han dette i Sauda, antagelig med «Saudasangen» og popmusikk på øret. – Jeg var svært liten av vekst da jeg var ung og langt fra noe talent i idrett. Tror det har vært med å forme meg som person i dag ved å se alle aspektene på et idrettsarrangement, sier han.

Er det noe Cato irriterer seg over, så er det forskjellsbehandling og negative folk, men blir glad når han er i lag med positive folk og når han ser idrettsglede.

På spørsmål om hva han ville gjort hvis han vant 10 millioner, svarer han at det nok hadde blitt et småbruk til fruen og ellers levd som før. Jordnær, der altså….

 

Publisert 06.03.2023