Behov for vaktkurs eller trenerkurs høsten 2023?

I 2023 var NCF så heldige å få støtte til stasjonære vaktkurs fra Sparebankstiftelsen. Vi kunne derfor sette i gang både nytt instruktørkurs, oppdatere kursene og sponse klubbene med honorar og reise for instruktøren på de stasjonære vaktkursene. Denne støtten gjelder kun i 2023, og det er derfor viktig at vi får gjennomført så mange kurs som mulig dette året. Dette for at klubbene/arrangørene selv skal få kurs bortimot gratis.

I 2023 har vi hatt 50 kurs der i overkant av 500 personer har deltatt, som enten er re-sertifisert eller som er nye stasjonære vakter. Det er veldig bra, men det er fortsatt 1100 personer som må ta kurset på nytt, da godkjenningen går ut i løpet av 2023 (for de som tok kurs i 2018). Selvfølgelig er ikke alle med videre, men det kommer heldigvis nye krefter inn som vil bidra.

NCF skal også gjennomføre et nytt instruktørkurs for stasjonære vakter til høsten (vi må ha flere instruktører når støtten opphører, primært i nordlige fylker og sentrale Østlandet). Vi ser også for oss et eller to mobile vaktkurs til høsten ved behov.

Hvis det er klubber der ute som ønsker praksis trenerkurs til høsten (eller andre typer kurs), er det fint om dere gir beskjed til beate.stenberg@sykling.no, slik at vi kan få ordnet instruktør og få satt opp en helg. Det må være minimum 5 personer på kurs for at et kurs gjennomføres. Gå gjerne sammen med naboklubbene for å samarbeide om et kurs. Se mer om kursbeskrivelser HER og mer info om vaktkurs HER.

Publisert 30.06.2023