Begge utfordamene topp 10

I Worldcup MTB Utfor sto tre norske deltakere på start i Lenzerheide.

Mille Johnset ble nr. 8, drøye 18 sek. bak en suveren vinner Myriam Nicole fra Frankrike i kvinner elite. Mille, som er på profflag, kjører eget opplegg, og utvikler seg med lagets trenere og proffkjørere, og er fornøyd med plasseringen. I juniorklassen deltok to utøvere denne gang. Her er det foreldre som er nærmeste støtteapparat, som tilretteleggere, coacher og mekanikere.

Gabriel Kvålseth (Drammen CK), deltok i sitt første Worldcup ritt. 17-åringen fikk kjenne på det meget høye nivået i juniorklassen, og med alt nytt som hører til utforsportens øverste internasjonale rittserie. Kort treningstid, løypebefaring på egenhånd, og mange punkteringer under trening. Gabriel kjørte kvalifiseringsløpet, og nådde ikke opp blant de 25 juniorene som kvalifiserte seg til lørdagens finale. Han tar derimot med seg mye erfaring og inspirasjon hjem, og starter i IXS Europacup i Tyskland om et par uker.

En mer erfaren junior, Kine Haugom, kjørte inn til en 6. plass med 15 sekunder til vinner, Gracey Hemstreet, fra Canada. Kine virket ikke særlig fornøyd etter målgang, men det kommer nye muligheter i Andorra kommende helg.

Frida Helene Rønning deltok ikke i Lenzerheide, etter en hjernerystelse for noen uker siden.

 

 

Publisert 11.07.2022

Mille Johnset

Mille Johnset

Kine Haugom

Kine Haugom

Gabriel Kvålseth

Gabriel Kvålseth