Årets siste rundbaneritt bød på spennende dueller!

Årets siste Norgescup-helg blir arrangert av Brumunddal SK på Veldre Sag og startet lørdag med rundbane. I tillegg til dette var rundbanerittet også regionalt mesterskap for region Innland. Med oppgraderte løyper, ivrige frivillige og spente syklister klare for å gi alt under sesongens siste rundbaneritt, lå alt til rette for en fantastisk dag. Dagen startet med de aller yngste rytterne. Både jenter og gutter stod samlet til start, og i det startskuddet gikk raste de inn i den morsomme sykkelparken på Veldre Sag. Etter dette gikk programmet tett i tett, og det var straks klart for de første rytterne i den røde løypen.

 

Når gutter 15-16 kom i mål var det klart for seniorjentene som skulle fire runder i den 5,6 kilometer lange runden. På startstreken stod Norges beste kvinnelige syklister, som i dag fikk besøk av flere sterke svensker. Alle jentene kom godt i gang, men det tok ikke lang tid før det begynte å bli vann mellom båtene. Til tross for en litt trøblete uke med positiv korona-test etter siste verdenscup, var det nok en gang Halden-jenta Ingrid Bøe Jacobsen som la seg i front. Med henne lå svenske Linn Gustafzzon fra Falun, og de to kjørte sterkt i front gjennom hele rittet. Det ble likevel litt tungt for Ingrid mot slutten, og den svenske jenta fikk en del sekunder mot de siste rundene. Etter å ha tatt seg skikkelig sammen begynte Ingrid jakten på førsteplassen, og når det var 200 meter igjen var luken tettet og det var duket for et skikkelig spurtoppgjør mellom de to. Ingrid kalles ikke Norges sprint-dronning uten grunn, og viste nok en gang hvor sterk hun er når hun krysset målstreken foran Linn. Bak de to kom Elisabeth Sveum som etter å ha vært borte fra sykkelsirkuset en stund, endelig kunne stille med startnummer på sykkelen igjen.

 

På grunn av UCI-statusen på rittet startet de ulike jenteklassene med to minutters mellomrom, til forskjell fra tidligere Norgescup ritt hvor de har startet sammen. 120 sekunder etter seniorjentenes start, ble det blåst i fløyten for juniorjentene. Ikke uforventet satte Lisa Kristine Jorde fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb høy fart fra start, og det tok ikke lang tid før hun var i rygg på senior-feltet. Malin Karlsen fra Soon CK hang lenge på, tett fulgt av Linn Eigebrekk fra Mandal CK og Vilde Brønstad fra CK Toten. Med samtlige seiere i Norgescupen ble også denne gangen Lisa den første junioren til å krysse målstreken, og kunne legge til nok en seier i samlingen. Pallen ble videre prydet av Soon-jenta på en sterk andreplass, mens tredjeplassen gikk til Mandal CK etter sterk kjøring av Linn.

 

Klokken 14:40 ble løypene ryddet og det var klart for senior-gutta.  Også her var det mange svensker på start, som skulle vise seg å gi de norske gutta knallsterk kamp. Som tidligere ble det fort dannet en tet-gruppe bestående av Knut Røhme fra Romeriksåsen SK, Mats Tubaas Glende fra Soon CK, Ole Sigurd Rekdahl fra Halden CK, Erik Hægstad fra Lillehammer CK / KMC Orbea og Eskil Evensen-Lie fra Kloppa Off Road Klubb. Med dem var også svenske Viktor Lindqvist fra Tranås. Etter en punktering på Knut, og en jevnt høy fart blant gutta i front, ble det etter hvert tungt for de aller fleste. Mot mål var det lederen av Norgescupen, Kloppa-gutten og den sterke svensken som til slutt skulle gjøre opp om førsteplassen. Etter en taktisk bom var Halden-gutten ute av dansen, og det stod nå mellom Eskil og Viktor. Söta bror dro frem skjulte krefter og tok seieren på denne sesongens siste rundbaneritt foran de to norske gutta.

 

Det var tydeligvis dagen for spurtoppgjør i dag. Sivert Ekroll fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb har gjennom sesongen vist seg sterk på rundbaneritt, og med det norske flagget som bevis på tidligere resultater, preget han også dagens ritt. Martin Eckmann Farstadvoll fra IF Frøy var likevel klar for kamp, og lot aldri Sivert få de dyrebare meterne han gjerne skulle hatt. Etter tre knallharde runder hadde de to ristet av seg de 27 andre rytterne som stilte til start, og nok en gang ba speakeren publikum om å rette øyene mot oppløpet for et skikkelig spurtoppgjør. Sisteårs-junioren fra Frøy må ha trent på å spurte, for nok en gang var han sterkest og krysset målstreken først. Mads Koritov fra Romeriksåsen SK har også vist stigende form og fikk bli med de to gutta opp på pallen.

 

En flott dag på Veldre Sag er over, og i morgen står årets siste Norgescup ritt for tur. Det er kortbane på planen, noe som vil si kortere runder og rundetider, kanskje høyere wattverdier, men minst like god stemning som i dag! Brumunddal SK har allerede levert morsomme, utfordrende og raske løyper og vi gleder oss til å se hva morgendagen har å by på.

 

Resultater:

Junior Kvinner:

 1. Lisa Kristine Jorde, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 2. Marlin Kalsen, Soon CK
 3. Linn Eigebrekk, Mandal CK

 

Senior Kvinner:

 1. Ingrid Bøe Jacobsen, Halden CK
 2. Linn Gustafzzon, Falun
 3. Elisabeth Sveum, Kloppa Off Road Klubb

 

Junior Menn:

 1. Martin Eckmann Farstadvoll, IF Frøy
 2. Sivert Ekroll, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 3. Mads Koritov, Romeriksåsen SK

 

Senior Menn:

 1. Viktor Lindqvist, Tranås
 2. Eskil Evensen-Lie, Kloppa Off Road Klubb
 3. Ole Sigurd Rekdahl, Halden CK

 

Link til resultater: https://live.eqtiming.com/61335#result

Tekst: Henriette Götz

Foto: Jan Aasgaard

 

Publisert 11.09.2022