Årets første NorgesCup i Trial

Den tiende sesongen i norgescupen ble sparket i gang i Tomter denne helga. Det var rekordmange deltagere, med negativt fortegn. Men, det var dog hovedsakelig i rekrutt-, barn- og ungdomsklassene det var få som møtte opp, noe som er naturlig når trialmiljøet i Tomter har vært helt nede de siste årene.

Det 39. og 40. rittet ble vunnet av Ulltang

Det var deltagere i samtlige aktive klasser begge rittdager: elite, master og junior.

Eliteklassen hadde tre deltagere begge dager, og resultatlista ble den samme begge dager også: Eirik Ulltang vant, Mads Lexander på andre, og Kristian Schea Bergersen på tredje. På søndagen ble faktisk det 40. NC-rittet i historien arrangert, siden oppstarten i 2012, og Eirik er eneste utøver som har deltatt i samtlige ritt. Han har tatt seieren i 36 av rittene, noe som gir en vinnerstatistikk på nøyaktig 90,00%.

Generalsekretæren i master

I masterklassen var det én deltager, selveste Eystein Stokstad, generalsekretæren i Norges Cykleforbund. Det mange kanskje ikke vet, er at Eystein først og fremst er trialsyklist, og at han var en del av det legendariske Merida Trialteam for veldig mange år siden. Dette var første gang Eystein deltok i et trialritt, i en alder av 41 år!

Norsken og svensken i juniorklassen

I NC 1 hadde juniorklassen besøk av supertalentet Ludvig Andersson (18) fra Sverige, som knuste all motstand uansett klasse. Andreplassen gikk til den Marcus Stensrud (17) fra arrangørklubben. I NC 2 var det kun Marcus som deltok i juniorklassen. Seksjonene var definitivt ikke enklere på andre rittdag, men Marcus klarte å forbedre sin poengsum fra 135 til 179 poeng, inkludert fem minuspoeng i tidsstraff.

Første kvinne i kvinneklassen

Elvira Andersson, søstra til Ludvig, deltok også i NC 1, og dette var første gang vi har hatt en deltager i kvinneklassen. Alle tidligere kvinnelige deltagere har vært under 11 år, og dermed deltatt i rekruttklassen.

Elitesyklist i sportsklassen

Sportsklassen hadde tre deltagere i NC 1 og fire deltagere i NC 2. Begge dagene ble vunnet av Erik Solbakken, som vanligvis deltar i eliteklassen. Men, denne gangen passet det best å delta i sport. Erik syklet dog kun gule porter, og det hadde holdt til fjerdeplass i NC 1 og tredjeplass i NC 2.

 

Neste ritthelg er 24.-25. september i Norheimsund, hvor det arrangeres både norgescup og NM. Påmelding skjer på nm.biketrial.no.

Bildet øverst: Ludvig Andersson i juniorklassen


Publisert 12.09.2022

 

Pallen i M-Elite

Pallen i M-Elite

Pallen i M-junior

Pallen i M-junior

Pallen i Kvinner

Pallen i Kvinner

Pallen i Master

Pallen i Master