Arctic Race of Norway 2021

Vi hadde med det norske landslaget i Arctic Race i år, som besto av 3 proffer og 3 klubbryttere. Aleksander Kristoff og Sven Erik Bystrøm fra UAE Team Emirates, Andreas Leknessund fra Team DSM og André Drege, Ådne Holter og Ludvik Holstad fra Lillehammer Cykleklubb.

Landslaget gjorde en god opptreden i Arctic Race. Klubbrytterne kjørte sterkt og bidro til flotte resultater for laget.

På første etappe tar bl.a. André Drege ansvar for å hente inn bruddet. Kristoff tar andre plassen bak Markus Hoelgaard.

Den historiske andreetappen som har målgang i Kilpisjärvi, Finland ender også med en andre plass til Kristoff. Etter sterk kjøring av laget, får han et godt utgangspunkt til spurten, men kommer til kort med et par centimeter. Etter denne etappen har Kristoff både den gule og grønne trøyen.

Etappe 3 går i nydelig sommervær rundt Senja med målgang i Målselv fjellandsby. Et sterkt brudd etableres ganske raskt og etter hvert må landslaget ta ansvar for å hente den inn. Klubbrytterne viser igjen styrke ved å ta dette ansvaret. Holter og Holstad plasserer seg i front, mens Drege sørger for å bringe dem mat og drikke når de trenger det.

Inn mot siste bakken opp mot mål er landslaget godt med og Leknessund kjemper seg inn til en sterk 7. plass.

Siste etappe går fra Gratangen til Harstad, med Kristoff og Co. som har ambisjoner om å være med langt fremme. Laget kjører jevnt godt, og Bystrøm kommer inn på en 18. plass.

Landslaget ender til slutt på en 3. plass etter at de ble det beste laget på første etappen. Kristoff tar den grønne poengtrøyen, Leknessund blir den beste sammenlagtrytteren på 7. plass. Klubbrytterne nomineres på 3 av 4 etapper til Vikingetrøya. Drege på de to første og Holstad på den tredje som han vinner.

Vikingetrøya deles ut til den beste lagkameraten i feltet på hver etappe.

 

Jørgen Drege

 

Publisert 08.08.2021

Fra v. Ludvik Holstad i Vikingtrøya, Andreas Leknessund, André Drege, Ådne Holter, Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff.

Fra v. Ludvik Holstad i Vikingtrøya, Andreas Leknessund, André Drege, Ådne Holter, Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff.