Anita Yvonne Stenberg på pallen i Belgia

I helgen var det duket for CL1 ritt med «Belgian Open Track Meeting» i Gent.

Vi hadde selskap av Petter Berland fra Sandnes SK, som skulle prøve kreftene i et utrolig sterkt juniorfelt. Petter kvalifiserte seg til finalen i Omnium, i hans første CL1 ritt. Det var virkelig bra. Dessverre merket Petter at det er vanskelig som førsteårs junior å konkurrere med så store og sterke motstandere, men å komme til finalen var flott.

I Dame Elite var vi representert med både Anita Yvonne Stenberg og Nora Tveit. Feltet var sterkt, og det var mange OL-deltakere med. Over halvparten av rytterne var OL-deltakere eller har blitt kontinentale mestere eller verdensmestere.

Det var dessverre bare Anita som kvalifiserte seg til finalene i Scratch, Poengløp og Omnium. I Scratch ble Anita nr. 3 etter en lang spurt, hvor hun akkurat ble passert på slutten. I Poengløp gikk det ikke helt veien for Anita, og det ble en skuffende 9. plass.

I Omnium-øvelsene tok Anita seieren i Scratch etter nok en lang kontrollert spurt, men et velt på Tempo ødela litt av fokuset til Anita og hun ble nr. 5. Det ble flere velt i Elimination og Anita mistet helt fokus og røk ut som nr. 13, og da ble det vanskelig. I Poengløp endte hun opp med en OK 6. plass.

Søndag kjørte Nora Tveit Madison sammen med britiske Lucy Nelson, og de ble nr. 10.

Neste ritt for Anita er OL i Omnium 11. august.

 

Kenneth Berner
Landslagstrener Bane

 

Publisert 01.07.2024