Anita Yvonne Stenberg med 2. plass i UCI Track Champions League

Også dette året ble UCI Track Champions League avsluttet med to dager i London. Anita Yvonne Stenberg viste igjen en fantastisk kjørestyrke og viser at hun er i toppen blant de beste.

I fredagens scratch, var det et utbrudd på 3 ryttere som holdt hjem. I feltet var det nok en gang Anita som åpnet spurten med 2 runder igjen, og Anita holdt kanadiske Maggie Coles-Lyster og britiske Katie Archibald bak seg, og det ble en super 4. plass.

I fredagens elimination ble Anita enda en gang slått av Katie i finalen, og Anita var dermed ganske sikker på en samlet 2. plass.

Lørdagens scratch var det tre jenter som holdt til mål, og denne gang startet Anita spurten med 2,5 runde til mål. Det ble litt for langt og Anita endte på en samlet 8. plass, men holdt 2. plassen i den samlede stillingen. Mye skulle gå galt dersom Anita ikke kunne holde plasseringen før siste ritt.

I elimination var Anita helt der fremme og tok ledelsen ganske lenge. Deretter kjørte Anita sikkert inn til finalen, ved å eliminere Katie, men kreftene var brukt opp og Anita ble enda en gang nr. 2 i elimination. En veldig bra 2. plass totalt i årets Champions League, og Norge fikk vist seg frem på beste vis.

Under Champions League er det blitt kjørt 4 poengs ritt. Europamester Anita Stenberg er blitt nr. 1, 2, 1 og 2. I scratch er det blitt til plasseringer som nr. 4, 3, 4, 4 og 8. I elimination er det blitt plasseringer som nr. 2, 3, 2, 2 og 2. Det viser at Anita Yvonne Stenberg har stabilisert seg i verdensklassen.

 

Neste ritt for Anita er Norgesmesterskapet på Sola Arena 8.-10. desember.

 

Kenneth Berner
Landslagstrener Bane

 

 

Publisert 13.11.2023