Anita Yvonne Stenberg kvalifisert til OL i Paris

Siste sjansen for å kvalifisere seg til OL 2024, var i Nations Cup i Canada.

Anita hadde tunge ben i Elimination fredag, men fikk kjempet seg til en 3. plass. Søndagens Omnium var avgjørende for mange av nasjonene i kampen om OL-plassene på Bane.

Det ble utfordrende for Anita i Scratch og hun fikk ingen god start, men fightet seg tilbake i temporittet. Elimination ble ikke så god som rittet fredag, men hun fikk det bedre til i Poengrittet. Det ble både tunge ben og et fall som Anita måtte slite med, men samlet ble det en 12. plass – og OL billetten ble sikret.

Dette blir Anita Yvonne Stenbergs andre deltakelse i Olympiske Leker.

Vi har også OL-plasser på Landevei. Her har både damer og herrer 2 plasser i fellesstart. På tempo har herrene 2 plasser, mens damene har 1 plass. Her er reglene slik at utøverne som blir tatt ut, må kjøre både fellesstart og tempo. Det vil si at vi har 2 damer og 2 herrer med til Paris. Uttaket her blir gjort senere i sesongen.

For Terreng ser det ut til at vi har 1 plass i herreklassen, og i BMX er det ikke avgjort ennå.

I Paralympisk har Norge en plass foreløpig, men det jobbes for å få poeng til ytterligere en rytter. I parasykling er det Suzanna Tangen og Christian Gyldenøhr som er aktuelle OL-kandidater.

 

Publisert 16.04.2024