Anita Yvonne Stenberg kjører NM Bane på Mallorca

For at Norges eneste landslagssyklist Anita Yvonne Stenberg skal kunne få UCI poeng til sesongen 2021, kjøres NM Bane (2020) på Mallorca 28. februar.

Sandefjord Sykleklubb har søkt NCF om å gjennomføre NM Bane 2020 på Mallorca. Bakgrunnen for dette er at både Sandefjord SK og Anita Yvonne Stenberg nå befinner seg på den spanske øya. For at Anita skal kunne få nok poeng til å kjøre i Nations Cup og VM, er hun avhengig av poengene som gis i et nasjonalt mesterskap.

Dette er en ekstraordinær situasjon, styrt av at vi i utgangspunktet skulle gjennomføre NM Bane 2020 på Sola Arena 26.-28. februar 2021. Som kjent er ikke arenaen klar, og fristen for å arrangere NM Bane 2020 er 1. mars 2021. I tillegg har vi en pandemi gående, som gjør at vi i så liten grad som mulig kan dra utenfor landegrensene til f.eks. Danmark for å arrangere et mesterskap på bane.

I dag ble det avklart at det spanske sykkelforbundet og UCI (det internasjonale sykkelforbundet) har godkjent vår søknad om å arrangere NM Bane 2020 på Mallorca. NCFs søknad til UCI om utsettelse av mesterskapet eller videreføring av poeng fra 2019, ble ikke godkjent.

Styret i Norges Cykleforbund har gjort vedtak i saken, og er veldig fornøyd med at Anita nå får sjansen til å kunne delta i Nations Cup og VM i 2021.

Anita Yvonne Stenberg vil kjøre de fire disiplinene i Omnium.

Vil du vite mer om Anita? Les mer om arbeidet hun har lagt ned over mange år HER


Publisert 25.02.21