Anita Yvonne Stenberg er kvalifisert til VM

Etter et vel overstått EM, hadde Anita en rolig uke og litt trening, før hun var på Olympiatoppen i fire dager. Vi kjørte noen gode tester her og gode samtaler rundt trening og utvikling videre.

Deretter gikk turen direkte til Praha der Anita kjørte i GP Framar med 2 x Omnium, Scratch og Poengløp på 3 dager. Alle rittene var i kategori CL2 som gir poeng til verdensrankingen.

Vi fikk beskjed for kort tid siden at Norge og Anita er kvalifisert til VM 2022 som kjøres i St. Quentin en Yvelines (Paris) 12.-16. oktober.

Første dag i Praha ble det kjørt Omnium. Anita vinner Scratch øvelsen med en god margin.

Temporittet ble aldri spennende. Anita tok 11 poeng og kjørte en runde alene, og vinner suverent.

Anita vinner også Eliminasjon klart. I den siste øvelsen Poengritt håver Anita inn 66 poeng og vinner sammenlagt med 186 poeng.

Dag 2 var det Scratch og Poengritt på programmet. Anita kjørte for første gang i EM trøyen og vinner sikkert i begge øvelsene.

Dag 3 var det igjen Omnium, og det var bare 30 minutters pause mellom løpene. Anita vinner sikkert Scratch, og i Tempo vinner Anita med bare 11 poeng (det var 18 poeng totalt). Det ble også sikker seier i Eliminasjon og suveren seier i Poengrittet, denne gang med 169 poeng. Nummer to fikk 139 poeng.

Gode løp og gode poeng å ta med seg til VM rankingen i 2023.

Meget snart starter oppkjøringen til VM 2022. Vi er klare til dyst.

 

Kenneth Berner
Landslagstrener Bane

 

Publisert 05.09.2022