Anita samlet viktige poeng i Jakarta

I helgen gikk det første UCI Nations Cup på bane av stabelen i Indonesia. Anita Yvonne Stenberg var på plass for å sanke poeng til kommende mesterskap. Sammen med EM er Nations cup viktig og nødvendig for at Norge skal kvalifisere seg til VM 2023 og OL 2024.

Vi reiste til Jakarta i Indonesia for at samle viktige poeng til kvalifisering, og Omnium er det absolutt viktigste. Opptakten var ikke så veldig god. Til tross for at vi forsøkte å passe på hva vi spiste og drakk, ble vi (og mange andre) rammet av mageproblemer.

Omnium:

På Scratch hadde Anita valgt en offensiv taktikk, hvor hun valgte å gå i front med 2,5 omgang igjen. Det ble belønnet med en solid 5. plass.

På tempoen kjørte Anita offensivt og slet seg med i utbruddet som tok en omgang, og Anita fikk selv en flott tredjeplass og var nå nr. 3 i sammendraget.

I Elimination: valgte Anita en defensiv taktikk, og det ble straffet omgående, og Anita rykket ned på sammenlagtlisten.

Poengritt: Her så vi en meget offensiv Anita, og hun styrte løpet fra start. Anita samlet poeng og tok en omgang, og kjørte seg opp på en samlet 3. plass. Dessverre holdt ikke kreftene, og med 16 omganger igjen kjørte 5 jenter og Anita kunne ikke lukke hullet. Samlet ble det en 6 plass, noe som er absolutt godkjent.

Neste Nations Cup går i Kairo, Egypt 13.-18. mars, deretter følger siste og tredje ritt i Milton, Canada 18.-24. april.

 

Kenneth Berner
Trener

 

Bildet: Anita trener med det egyptiske herrelandslaget.

 

Publisert 28.02.2023