Anita med seier i GP Budapest

Anita Yvonne Stenberg fikk covid under VM, og det oppdaget vi først i etterkant av mesterskapet. Etter VM tok Anita litt ferie i Norge og kom seg ovenpå etter sykdommen. Det ble derfor ganske kort tid med trening, før vi tok turen til Ungarn for at kjøre GP Budapest helgen 9.-10. september.

Det var bare 12 jenter til start på Ungarns eneste innendørsbane, som er 200m. Det var sykt varmt og mellom 34-40 grader inne på banen.

Lørdag kjørte Anita scratch, elimination og pointrace. Anita var meget aktiv fra start. I scratch tok Anita en omgang sammen med en colombiansk jente, og så vant Anita også feltets spurt.

Elimination ble også en sikker seier, hvor Anita kontrollerte hele rittet. Pointrace ble en oppvisning. Anita kjørte i Europamesterskapstrøyen, vant nesten alle spurter og tok 2 omganger. En flott seier.

Søndag var det omnium – igjen med Anita i hovedrollen. Anita vinder alle 4 disipliner og viser stort overblikk og taktisk forståelse.

Kanskje er ikke Anita på toppen fysisk, men teknisk og taktisk er hun helt klart i slag.

Det var noen riktig gode dager i Ungarn, og hele arrangementet ble gjennomført utrolig bra, selv om det var 40 år siden sist Ungarn arrangerte baneritt.

 

De neste oppgavene for Anita blir 16/9 i Barcelona (Spania) og 22/9 i Brno (Tsjekkia).

 

Kenneth Berner
Landslagstrener Bane

 

Publisert 13.09.2023