Anita fortsatt nr. 3 på rankingen etter CL Berlin

Det gikk godt i helgens UCI Track Champions League for Anita Yvonne Stenberg på Berlin Velodrome.

Det innledende poengrittet ble en ny opplevelse for Anita, som tok 2 omganger, men det kreves 3 omganger til feltet for å komme i topp 3, så en 4. plass er absolutt godkjent. Det betød at Anita startet som nr. 2 nede i banen.

Det så til at scratch ville bli en samlet spurt, men enda en gang kom Lily Williams fra USA i brudd sammen med Sarah van Dam (Canada). De to holdt akkurat til mål, og feltet kjørte om 3. plassen. Anita startet feltets spurt med 2 omganger til mål og holdt hele veien inn. En flott spurt som gir Anita siste pallplass. Lily Williams ledet på dette tidspunkt meget sikkert, men Lily blir bare nr. 10 i kveldens elimination, og rykker tilbake i den samlede rankingen.

I elimination, starter Anita med å kjøre helt frem i starten, og etter et par eliminationer, tar Anita kontrollen. Anita kjører meget bra og går på første lille feil da de bare er 3 igjen. Uansett blir det en meget god 3. plass – og det betyr også 3. plass sammenlagt etter to runder. Anita er nå bare 1 poeng fra 2. plassen i totalen.

Dette ble en riktig flott aften for Norge. Til helgen står Champions League i Paris for tur, og her blir det spennende å se om Anita kan holde 3. plassen eller avansere.

 

Kenneth Berner
Landslagstrener Bane

 

 

Publisert 30.10.2023