Andreas Leknessund vant Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway ble arrangert fra 11.-14. august, med fire etapper mellom Mo i Rana og Trondheim.

Vi gratulerer Andreas Leknessund med sammenlagtseieren i ARN, der han slo Hugo Houle fra Sveits med 8 sekunder i totalen. Et sekund etter Houle fulgte italienske Nicola Conci. Dette er første gang en nordmann har vunnet sammenlagt siden Thor Hushovd vant i 2013. Det var vel ikke mer enn rett og rimelig at det var en nordlending som tok seieren! Han fikk i tillegg med seg ungdomstrøya hjem til Tromsø.

– Jeg har sett på Arctic Race siden jeg var liten. Rittet er kanskje en av grunnene til at jeg valgte å satse på sykkel, og nå sitter jeg her som vinner. Det er helt vilt, sa Leknessund.

På den fjerde og siste etappen kom Leknessund inn i de fire sluttrundene i Trondheim sammen med to andre, men stakk av alene på den første runden.

– Jeg tenkte jeg skulle nyte en runde alene, men beina responderte bra, så da bestemte vi oss for at jeg bare skulle kjøre. Jeg trodde jeg ville bli kjørt inn mot slutten, men det holdt helt inn, sa Leknessund.

Daglig leder i Arctic Race of Norway er full av lovord om Trondheim som vertskommune, nabokommunene og Trøndelag fylkeskommune.

– Vi har hatt et godt samarbeid med alle fra første stund. Vi tar av oss hatten for måten vi har blitt tatt imot. Jeg tror vi må kunne si at dette er en av de beste utgavene av Arctic Race of Norway så langt, sier Dybdal.

Dybdal trekker spesielt fram publikum som stilte i tusentall langs løypa.

– Jeg er sikker på at publikum som heiet Andres opp bakkene mot Tyholdt er en av grunnene til at han holdt helt inn, og at vi nå har fått vår første norske vinner av rittet siden Thor Hushovd vant første utgave i 2013, sier Dybdal.

Etappevinnere ARN 2022:

Etappe 1 – Axel Zingle, Confidis/Frankrike. Her ble Håkon Lunder Aalrust nr. 7, kun 1 sek. bak vinneren. Etappen gikk i Mo i Rana.

Etappe 2 – Dylan Groenewegen, Team Bikeexchange-Jayco/Nederland. Edvald Boasson Hagen ble nr. 3 i spurten. Etappen gikk fra Mosjøen til Brønnøysund.

Etappe 3 – Victor Lafay, Cofidis/Frankrike. Her ble Sven Erik Bystrøm nr. 4 og Carl Fredrik Hagen nr. 5, begge 3 sek. bak vinneren. Etappen gikk fra Namsos til Levanger.

Etappe 4 – Andreas Leknessund, Team DSM/Norge. Etappen gikk i Trondheim.

Foto: ARN/Gautier Demouveaux

Publisert 15.08.2022