Aasebø, Liland, Nakken og Skjerping i ledelse etter to ritt i NC Landevei

Årets første Norges Cup på landevei sto IL Stjørdals-Blink Sykkel for. I tillegg til Norges Cup på Stjørdal ble det arrangert rankingritt på Lånkebanen fredag 13. mai. Det ble en kald affære med mye vind og en del regn. Det ble kjørt hardt fra start i alle klasser.

Lørdag 14. mai var det duket for tempo for juniorklassene og fellesstart for seniorene. Dagen ble preget av kaldt vær med mye vind og regn. I 6 grader og regn ble det et spurtoppgjør mellom Emma Dyrhovden (Åsane CK) og Merethe Liland (CK Victoria) hvor Dyrhovden var den sterkeste og tok seieren.

I menn senior gikk det et 13-mannsbrudd tidlig og det ble det avgjørende bruddet. Ut på siste runde fikk fem ryttere en luke og det var disse som skulle kjempe om seieren i en spurt. Der dukket det opp en gammel kjenning, Kristoffer Skjerping fra Kjekkas IF. Han var best i spurten foran Sebastian Kirkedam Larsen (Ringerike SK) og Anton Stensby (Tønsberg CK) som tok de to siste pallplassene.

Søndag var seniorene først ute med temporitt og juniorene med fellesstart. Regnet holdt seg unna store deler av dagen, men vinden ga seg ikke. Etter tempoen var det Merethe Liland fra CK Victoria som leder Norges Cupen sammenlagt. På lånt temposykkel fra lagkamerat stilte Kristoffer Skjerping (Kjekkas IF) opp på tempoen og inn til en 7. plass og står som leder av Norges Cupen etter to ritt i Stjørdal. Anton Stensby (Tønsberg CK) og Linn Sofie Mohn (Asker CK) leder U23.

I fellesstarten hos menn junior ble det kjørt jevnt hardt og 18 gutter var i posisjon om å kjempe om seieren på siste runde. Tobias Risan Nakken (Ringerike SK) vant spurten foran Oliver Aukland (Asker CK) og Halvor Utengen Sandstad (Stavanger SK). Nakken leder Norges Cupen sammenlagt.

I kvinner junior var det hele 19 jenter til start, og det var et samlet felt lenge. 16 åringen Marta Stokkeland prøvde seg på solobrudd, men ble hentet inn. En runde før mål var det 12 jenter som gikk ut samlet. Det endte i en spurt som terrengsyklisten Kamilla Aasebø (SK Rye) vant foran hjemmefavoritten Camilla Rånes Bye (Stjørdals Blink Sykkel). Aasebø leder Norges Cupen sammenlagt etter to seiere i helgen.

Bildet øverst: pallen i kvinner junior lørdag

Publisert 18.05.2022

M-junior pallen fra lørdagens ritt - Mikal, Tobias og Storm.

Hyggelig å se denne karen i sykkelritt igjen. Comeback seier for Kristoffer Skjerping!

.. og her er han med Sebastian Kirkedam Larsen og Anton Stensby på M-senior pallen.

Pallen i K-senior på søndagens tempo; Borghild Løvset, Merethe Liland og Ingrid Lorvik.

Hele 19 jenter i K-junior feltet. Her snakker vi rekord!