7. plass til Håvard Gjeldnes i VM eSport

Det ble arrangert verdensmesterskap i sykkel eSport 18. februar. Rittet ble arrangert på det nye kartet til Zwift som er basert på Skottland med bakgrunn i verdensmesterskapene som vil foregå i Glasgow senere I år. Mesterskapet ble kjørt over 3 ritt i en Battle Royal stil hvor bare de 30 beste gikk videre fra det første rittet. De ti beste fra andre rittet gikk videre til en finale hvor det ble tatt ut ryttere på to punkter på hver runde til det bare var igjen 3 ryttere i en avslutning.

I herrenes ritt hadde vi 4 ryttere på start med Johannes Kulset, Vidar Mehl, Stian Lersveen og Håvard Gjeldnes. Første rittet til herrene ble kjørt samlet nesten hele veien med en spurt opp til mål hvor det ble tett om å gå videre til runde to. Stian Lersveen og Johannes Kulset havnet litt for langt bak i spurten og røk dermed ut. Håvard Gjeldnes ble her nummer 2, så både han og Vidar Mehl kom seg videre. Ritt to var mer kupert og det ble kjørt stort sett samlet her også gjennom hele rittet, men etter intens sluttspurt kom Håvard Gjeldnes seg til ritt nummer 3 etter en 8. plass, mens Vidar Mehl fikk det litt tungt. I finalen gikk en danske tidlig av gårde alene for å slippe unna stresset med eliminering. Håvard kjempet godt i finalen og endte til slutt på en 7. plass i rittet, tre plasser opp fra fjorårets VM-resultat. Danske Bjørn Andreassen ble verdensmester etter å ha gått solo fra starten av finalen.

Vi hadde med 3 ryttere i kvinnenes ritt; Anne Nevin, Ingeborg Hestad og Emma Julie Dyrhovden. Damenes ritt ble kjørt relativt likt som for herrenes, med stort sett samlede felt hele veien med jevn høy fart og en spurt mot slutten. I første ritt kom Dyrhovden seg langt fram i spurten og tok seg dermed videre til ritt nummer to, mens det ble litt for tungt for Nevin og Hestad som røk ut. Ritt to ble det kjørt hardt opp siste bakken til mål og feltet sprakk opp. Emma Dyrhovden havnet litt bakpå og krysset målstreken som nummer 17 og røk dermed ut. I finalen var det samlet hele veien og regjerende mester Loes Adegeest fra Nederland tok seieren.

 

Norske resultater:

Herrer

Håvard Gjeldnes 7. plass (Trollheimen SK/KALAS eSRT p/b Wahoo BIRK)
Vidar Mehl 26. plass (Raufoss & Gjøvik SK/Movistar eTeam)
Johannes Kulset 34. plass (Ringerike SK/Uno-X Pro Cycling Team)
Stian Lersveen 70. plass (Follo SK/KALAS eSRT p/b Wahoo BIRK)

 

Kvinner

Emma Julie Dyrhovden 17. plass (Åsane CK/ZU4R eSport)
Anne Nevin 56. plass (Stiftstaden SK/Socks4watts/ZU4R eSport)
Ingeborg Hestad 60. plass (Kvinnherad SK/ZU4R eSport)

Bildet i toppen; Johannes Kulset

Publisert 20.02.2023

Håvard Gjeldnes

Håvard Gjeldnes

Emma Julie Dyrhovden

Emma Julie Dyrhovden

Vidar Mehl

Vidar Mehl

Stian Lersveen

Stian Lersveen

Johannes Kulset

Johannes Kulset